• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

• Forum yazılımı güncelenmiştir.

Beklenmedik durumlar görürseniz lütfen yönetime iletin.

Resmi yuvarlama

Ytl'nin kuruşlarını tam olarak resmiyete uygun nasıl yuvarlıyoruz? Ã?rnekli olarak açıklarsanız sevinirim.

(Excel İçin YTL Programı! ) Kırmızı puntalarla yazılı kısım senin için yeterli değilmi

İndirilen dosyada formul kod fonksiyon gözükmüyor! Bunu benim kendi sayfama yaptırmam lazım resmi yuvarlama için kodlar hangileridir? Teşekkür ederim...

İndirilen dosyada formul kod fonksiyon gözükmüyor!
hacicemal,
İndirdiğiniz dosya xla olarak kullanırsanız,excel çalışma kitaplarını her açışınızda YTL İşlemleri adlı bir menü oluşacak.Bu Menüden istediğinize ulaşabilirsiniz..

Benden önce cevap verdiler. Bundan iyisi can sağlığı excel sayfalarında yardım menüsü olarak kulanabilirsin

Sanırım resmi yuvarlama şöyle örneğin, 25,565 i 25,57 olarak, 25,564 ü 25,56 olarak yuvarlamak gerekiyor, bu durumda formül olarak =YUVARLA(A1;2) olarak kullanabilirsiniz.

Yardımınız için teşekkür ediyorum lakin benim istedigim =Yuvarla()-2 vb.. gibisinde bir kod olsa gerekti, yani yuvarlamanın otomatik olarak yapılması menüye gereksinim duyulmaması.

Sözde finanscı olacağım! resmi yuvarlama farklı bir şekildemi yapılıyor?
Ben bir sürü dosyamda ;
=YUVARLA(A1/1000000;2)
yapıp geçtimde.

Sn: hacicemal ben merakımı özelden gönderdim burdanda itiraf edeyim bende TL -YTL hesapları yapıyorum gönder örneğini burda bu kadar adam seni bekliyor

leventm' Alıntı:
Sanırım resmi yuvarlama şöyle örneğin, 25,565 i 25,57 olarak, 25,564 ü 25,56 olarak yuvarlamak gerekiyor, bu durumda formül olarak =YUVARLA(A1;2) olarak kullanabilirsiniz.
Yuvarlamada küsüratlar bildigim kadarıyla 25,564 ü 25,56 yerine 25,50 olarak yapması gerekiyor yada 25,584 ü 26,00 ytl yapması gerekiyor

hacıcemal' Alıntı:
bildigim kadarıyla 25,564 ü 25,56 yerine 25,50 olarak yapması gerekiyor
Yanılıyorsun.
Ã?zel İşyerleri dahil tüm kamu kurum ve kuruşlarında geçerli format,
hacicemal' Alıntı:
Ytl'nin kuruşlarını tam olarak resmiyete uygun nasıl yuvarlıyoruz?

abazya, danersin, leventm, Yazdıkları gibidir..
Saygılarımla..

Hepinize içten teşekkürler sagolun arkadaşlar.

Geri