• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resmi veya Metin Kutusunu İstenilen Hücreye Almak

Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhabalar,

"Denetim" isimli sayfada, serbest yani her hangi bir hücrede sabit olamayan bir resmi veya metin kutusunu, bir hücreyi adres göstererek taşımak mümkün mü ?

Örneğin , Q1' e hücre adresi verilerek (örnek ;B22), resmi veya metin kutusunu istenen hücreye (B22) taşımak istiyorum,

Mümkün ise, gereken kodu rica ediyorum,

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Aşağıdaki kod Resim adlı nesneyi B7 hücresine taşır ve bu hücreye göre boyutlandırır.

Kodları kendinize göre uyarlayınız.

Kod:
    With Range("B7")
        Shapes("Resim").Left = .Left + ((.Width - Shapes("Resim").Width) / 2)
        Shapes("Resim").Top = .Top + ((.Height - Shapes("Resim").Height) / 2)
    End With

Merhaba,

Aşağıdaki kod Resim adlı nesneyi B7 hücresine taşır ve bu hücreye göre boyutlandırır.

Kodları kendinize göre uyarlayınız.

Kod:
    With Range("B7")
        Shapes("Resim").Left = .Left + ((.Width - Shapes("Resim").Width) / 2)
        Shapes("Resim").Top = .Top + ((.Height - Shapes("Resim").Height) / 2)
    End With

Sayın Necdet Yeşertener merhaba,

İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim, sağolun.

Taşınacak hücrenin adresini sürekli değiştirmem gerekebilir. Bu sebeple, Kod ; taşınacak hücre adresini bir başka hücreden alabilir mi ?

Saygılarımla.

Merhaba, Sayın YEŞERTENER çevrimiçi değil.

Sayın YEŞERTENER'in müsadeleriyle son sorunuzu cevaplayayım.
Kod'daki With Range("B7") yerine With Range(Range("A1").Value) olarak kullanabilirsiniz.
Böylece A1 hücresine yazdığınız hücre adresine göre işlem yapılır.
.

Merhaba,

Hücrenin değişmesi sorun değil de şeklin adı sabit mi?

Nesnenin adı sabit değilse onun da adını değişken yapmak gerek.

Merhaba,

Hücrenin değişmesi sorun değil de şeklin adı sabit mi?

Nesnenin adı sabit değilse onun da adını değişken yapmak gerek.

Sayın Necdet Yeşertner merhaba,

İlginiz için teşekkür ederim,

Nesnenin adı sabit,

Ancak alternatif olarak, ismini bir hücreden alan nesneye ait bir kod, öğrenmem adına iyi olur.

Merhaba, Sayın YEŞERTENER çevrimiçi değil.

Sayın YEŞERTENER'in müsadeleriyle son sorunuzu cevaplayayım.
Kod'daki With Range("B7") yerine With Range(Range("A1").Value) olarak kullanabilirsiniz.
Böylece A1 hücresine yazdığınız hücre adresine göre işlem yapılır.
.

Sayın Ömer BARAN merhaba,

İlginiz için teşekkür ederim, resim adım "Resim3", kodu da bu isme göre düzenledim, ancak sonuç alamadım,

Bir yerde hata mı yapıyorum acaba ?

Tekrar merhaba.

Resim3 kelimesinde sorun vardır.
Resimi fareyle seçtiğinizde formül çubuğunun sol tarafında, en soldaki alanda nesnenin adını tam olarak görebilirsiniz. "Resim3" değil "Resim 3" şeklindedir (arada boşluk vardır) diye düşünüyorum (bazen de bir'den fazla resim gruplandırılarak işlem yapılması gerekir o zaman da "Grup 1" gibi ad oluşur).
Neyse; nesneyi seçerek kontrol edin.

Tekrar merhaba.

Resim3 kelimesinde sorun vardır.
Resimi fareyle seçtiğinizde formül çubuğunun sol tarafında, en soldaki alanda nesnenin adını tam olarak görebilirsiniz. "Resim3" değil "Resim 3" şeklindedir (arada boşluk vardır) diye düşünüyorum (bazen de bir'den fazla resim gruplandırılarak işlem yapılması gerekir o zaman da "Grup 1" gibi ad oluşur).
Neyse; nesneyi seçerek kontrol edin.

Sayın Ömer BARAN, merhaba,

Önerdiğiniz gibi, resmi adı "resim 3" , böyle ve "resim_3", "resim3" gibi alternatifleri de denemiştim.

Zahmet olmayacaksa bir dosya ekler misiniz ?

Teşekkür ederim.

Tekrar merhaba.

Sizin dosyanıza ekledim.

D1 ve E1 hücrelerine hedef adresi yazın ve düğmeye tıklayın.

Bence resim görüntüleme olayını özet bilgi tablolarının gözönünde olması için kullanımak çok iyi oluyor
ve çoğunlukla rüğme veya hücreye adres yazarak değil de Worksheet_Selection_Change
koduyla birlikte kullanıldığında şık duruyor.
Örneğin diyelim personel ile ilgili belgeniz var, başka bir sayfada
ismini seçtiğiniz personele ait kişisel bilgiler farenizin hemen yanıbaşında görüntüleniyor.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tekrar merhaba.

....
Worksheet_Selection_Change
koduyla birlikte kullanıldığında şık duruyor.
Örneğin diyelim personel ile ilgili belgeniz var, başka bir sayfada
ismini seçtiğiniz personele ait kişisel bilgiler farenizin hemen yanıbaşında görüntüleniyor.
.

Sayın Ömer BARAN, tekrar merhaba,

Yardımlarınız, önerileriniz sayesinde makro ile biraz yol alabiliyorum, teşekkür ederim,

Worksheet_Selection_Change koduyla birlikte kullanılan bir örnek dosya paylaşabilir misiniz ?

Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba.

Kişisel e-posta hesabınıza baktığınızı düşünmüştüm.
.

Merhabalar,

Aşağıdaki kod, resmi "İŞLEM" sayfasından, yani aynı sayfadan alıyor,

Kod:
With Sheets("İŞLEM").Range(Sheets("İŞLEM").Range("D1").Value)
        Shapes("Resim 3").Left = .Left + ((.Width - Shapes("Resim 3").Width) / 2)
        Shapes("Resim 3").Top = .Top + ((.Height - Shapes("Resim 3").Height) / 2)
    End With

Resim 3, farklı bir sayfada ise (örn;"resimler") koda nasıl bir ilave gerekir ?

Teşekkür ederim.

.....Aşağıdaki kod, resmi "İŞLEM" sayfasından, yani aynı sayfadan alıyor,

Kod:
[FONT="Arial Narrow"]    [B][COLOR="Blue"]With Sheets("İŞLEM")[/COLOR][/B].Range([COLOR="Red"]Sheets("İŞLEM").Range("D1").Value[/COLOR])
        Shapes("Resim 3").Left = .Left + ((.Width - Shapes("Resim 3").Width) / 2)
        Shapes("Resim 3").Top = .Top + ((.Height - Shapes("Resim 3").Height) / 2)
    End With[/FONT]
Merhaba.

Konu sayfasına gönderdiğim belgeden bahsediyorsak;
sanırım yanlış anlama var.
Yukarıdaki kod resimi değil resimin hangi hücreye göre konumlanddırılacağı bilgisini İŞLEM sayfasından alıyor.
Resimi fareyle seçtiğinizde adres çubuğunda bakarsanız
=RAPOR! $A$16:$J$24yazdığını göreceksiniz.

Sonuç olarak;
-- işlemin yapıldığı sayfa İŞLEM sayfası,
-- resimin hangi hücreye göre konumlandırılacağı bilgisinin alındığı sayfa yine İŞLEM sayfası.
-- resim RAPOR alı sayfadaki bir hücre aralığının resmi
İlgilerine göre aynı şekilde renklendirdim.

Yok eğer gönderdiğim örnek belgedeki gibi bir sayfadaki belli bir hücre aralığının resminden değil de,
-- her bir yemeğin fotoğrafını bir sayfada ayrı ayrı kaydetmişseniz ve o sayfadaki resimleri başka sayfaya çağırma işlemi için
-- veya bilgisayarınızda belli bir klasördeki resimleri excel belgesine çağırma işlemi için
soruyorsanız; artık konu "resim çağırma" demektir ve bildiğim kadarıyla forumda bu konuda yeterli miktarda örnek olduğunu sanıyorum.
Forumda "resim çağırma" şeklinde ve "mesajları göster" seçeneğiyle arama yaparak bulabilirsiniz sanırım.

Ömer bey merhaba,

Anladım, yardımlarınız için teşekkür ederim.

Geri