• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resimli Makro-Excel 2010 Yardım

HALILİBRAHIM

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
tr.
Merhaba Hocalar,

Hocalar benim çok uğraşlar sonucu oluşturduğum bir resimli macro programım var.
Sıkıntım ise resimleri dosyama çağırdığımda dosyanın karşı tarafa mail ile gönderildiğinde içindeki resimlerin bağlantılı resim olarak görünmesi.
Şu an çok müzdaribiz hocalar İşyerim hariç farklı farklı pc'lerde ortamlarda test ediyorum program çalışıyor ve karşı taraf'ta resimlerde görünüyor.
Örneğin evde ki kendi pc'den İş yerimdeki pc'ye aynı parogram ve aynı resimleri
kullanarak dosyamı kaydedip gönderiyorum resimler görünüyor.
Fakat aynı işlemi aynı program ve aynı resimleri bu sefer tekrar kendime gönderiyorum iş yerinden resimler evde ki pc'me bağlantılı olarak geliyor dolayısıyla resimler görünmüyor hocam.
Ben anlamadım hocalar ben evde 2007 kullanıyorum işyerinde 2010 bundanmıdır acaba, ve sorabilirsiniz belki iş yerinde ki pc ye resimleri local'den de çekiyorum yani "C" nin altından'da "serverdan'da" önce hep serverdan çekiyodum sonra kopyaladım "C" nin altına yine aynı hocalar ve bu işlem işyerinde 40 makina var hepsinde aynı hocalar yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Sayın ASR hocam sizden bir zamanlar yardım almıştım resimli makro programı için hocam çok yardımlarınız geçmişti bana Allah razı olsun.
Sizden bir şey rica edebilir miyim "C" sütununa tek tek elle değilde kodlarımı "C" sütununa kopyaladığımda bir makro butonuyla resimleri yükleyebilir miyim çünkü bu yaptığınız makro hücrelere tek tek kodların girilmesi dışında tam bizim istediğimiz gibi çünkü resim hücreye tam yerleşiyor göndermede sınıtı yok vs.. hocam yukarıda açtığım konuda gönderdiğim dosyayı bu yaptığınız makroya göre nasıl revize edebiliriz hocam.Çok teşekkür ederim

Saygılarımla Hocam.

Ekli dosyalar

Merhaba Hocalar,

Hocalar benim çok uğraşlar sonucu oluşturduğum bir resimli macro programım var.
Sıkıntım ise resimleri dosyama çağırdığımda dosyanın karşı tarafa mail ile gönderildiğinde içindeki resimlerin bağlantılı resim olarak görünmesi.
Şu an çok müzdaribiz hocalar İşyerim hariç farklı farklı pc'lerde ortamlarda test ediyorum program çalışıyor ve karşı taraf'ta resimlerde görünüyor.
Örneğin evde ki kendi pc'den İş yerimdeki pc'ye aynı parogram ve aynı resimleri
kullanarak dosyamı kaydedip gönderiyorum resimler görünüyor.
Fakat aynı işlemi aynı program ve aynı resimleri bu sefer tekrar kendime gönderiyorum iş yerinden resimler evde ki pc'me bağlantılı olarak geliyor dolayısıyla resimler görünmüyor hocam.
Ben anlamadım hocalar ben evde 2007 kullanıyorum işyerinde 2010 bundanmıdır acaba, ve sorabilirsiniz belki iş yerinde ki pc ye resimleri local'den de çekiyorum yani "C" nin altından'da "serverdan'da" önce hep serverdan çekiyodum sonra kopyaladım "C" nin altına yine aynı hocalar ve bu işlem işyerinde 40 makina var hepsinde aynı hocalar yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Saygılarımla

Merhaba;
Ofis 2003 kullanan biriyim. Bu nedenle 2007 yada 2010 da test etme şansım olmadı. 2007 ve 2010 da deneyip sonucu yazarsanız başka kullanıcılara ve çözüm üreteceklere yön vermiş olursunuz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba
İyi Çalışmalar
Sıralı Satış Örneği
Dosyanızda
Resimleri Güncelle
Butonunu Tıkladığınızda
Resimler Gelecektir.

Son düzenleme:
dosya yolunu aşağıdaki gibi tanımlarsan daha sağlıklı olacaktır.
Kod:
...
myPictures = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetAbsolutePathName(ThisWorkbook.Path) & "\Resimler\"
ActiveSheet.Pictures.Insert(myPictures & Target.Value & ".jpg").Select
...
ActiveSheet.Pictures.Insert(myPictures & "ResimYok.jpg").Select
dosyaların başka sürücüde ya da yol farklı olduğunda sorun çıkarabilir.

Hocalar Allah sizden razı olsun daha nediyim'ki şu an muhabbetle kucaklıyorum sizi Muygun hocam siz zaten döktürmüşsünüz maşallah süper olmuş hocam ellerinize sağlık Asr35 hocam zaten Allahın izni ile kurtarıcımız size laf yok hocam :)
Sadi serdari hocam sizede yardımlarınız için çok teşekkür ederim eksik olmayın,
Allah sizlerinde işlerinizi tamam etsin inşallah.

Şimdi Muygun hocam bir iki sorum olacak acizane size hocam;

"p1" q yolunda aynı isimli dosya kayıtlı ise sil komutu vermişsiniz orda sıkıntım var hocam silmiyor birde gönder ac gönder kilitle fonksiyonlarında bir hareket yok hocam malesef üzülerek söylüyorum belkide ufak müdehaleler gerekiyor :(

Onun haricinde mükemmel hocam bir şey daha sormak isterim resimleri gönder sayfasına almanın espirisi tamamen temiz bir teklif dosyası kaydetmek içindir değilmi hocam?

Saygılarımla.

Muygun hocam sayenizde dosyamın ekte'ki son hali ile işimiz çokta güzel görülecek gibi sizde bakarsanız çok sevinirim, yanlış bir şey yaptıysam uyarmanızı rica ederim.
Bazı modüllerde sıkıntı var demiştim hocam, makroları asla silmedim ama çalışmadığı için butonlarını sildim sadece.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Muygun hocam 9.sütunu ben ekledim sütunun çizgileri "gönder sayfasına" çıkmıyor yardım edebilirmisiniz.

Diğer hocalarımda yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Merhaba,

Çok teşekkür ederim hocam hallettim,
Hocam siz sormuştunuz 2010 ve 2007'de test edip söylersiniz diye, her türlü testi yaptım 2003 ve 2007 arasında hiç bir sıkıntı yok hatta 2003 ve 2007 de kaydedilen resimler 2010 da açılıyor fakat 2010' da kaydedilen bir dosya 2003' ve 2007' ye gönderildiğinde resimler bağlantılı olarak çıkıyor yani resimler görünmüyor hocam:(

Ne yapmam gerekir bu durumda Makroyla ilgili ne denediysem olmadı.

Saygılarımla

Geri