• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

resimi arka font olarak bütün kitaplarda göster

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
excel'deki resmi arka font olarak bütün kitaplarda göster

merhaba
arkadaşlar bir resmin excel'in tüm sayfalarına arka fon olarak nasıl getirebiliriz
mesala excel web.tr resmini her sayfanın arkasında görmek istiyorum yazdırırken çıkmayacak şekilde. yalnız sayfa istersek A4 istersek A5 boyutunda olacak. böyle bir şey yapmak mümkün mü?
excel'e ekleyeceğim resmi ekleyorum ( excel.web.tr sitedeki resmi )

Ekli dosyalar

• vbulletin3_logo_white.gif
    vbulletin3_logo_white.gif
    5.9 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
arkadaşlar kendi sorunumu çözdüm yalnız ben bunu bütün her açtığım kitaba uygulamak istiyorum yardım ederseniz sevinirim
eklenti olarak denedim eki incelerseniz

Ekli dosyalar

arkadaşlar ek'teki dosyayı nasıl tüm sayfayalara uygulayabilirim

Merhaba,

Kod:
Sub ArkaPlan()
    For Each Worksheet In ActiveWorkbook.Worksheets
        Worksheet.SetBackgroundPicture Filename:= _
            "[COLOR=red]DosyaYolu[/COLOR]"
    Next
End Sub
Kodu kullanarak yapabilirsiniz. Dosya yolu kısmına alacağınız resimin adresini yazarsınız..

.

kopyala diğer sayfaya yapıştır.

mevcut sayfaya bir har yaz tümünü kopyala diğer sayfaya yapıştır.
veya sayfayı kopya oluştur.

Merhaba,

Kod:
Sub ArkaPlan()
    For Each Worksheet In ActiveWorkbook.Worksheets
        Worksheet.SetBackgroundPicture Filename:= _
            "[COLOR=red]DosyaYolu[/COLOR]"
    Next
End Sub
Kodu kullanarak yapabilirsiniz. Dosya yolu kısmına alacağınız resimin adresini yazarsınız..

.

ömer hocam teşekkür ederim ben kodu otomatik makro kayıttan yaptım yalnız benim istediğim gördügümüz resimi yeni bir çalışma kitabı açarsak orada otomatik nasıl yapabiliriz.

Son düzenleme:
Sayın cılgın86'lı

Bu tür bir uygulamayı size tavsiye etmem. Eğer kullanacaksanız münferit olarak tek bir dosyada kullanabilirsiniz. Neden tavsiye etmem derseniz, dosya boyutu bu kullanımlar sonucu oldukça fazla artar. Uygulamadan önce ve sonra dosya boyutlarını gözlemleyebilirsiniz. Dilerseniz eklenti olarak düzenlenip menüye ekleme yapılabilir.

.

Sayın cılgın86'lı

Bu tür bir uygulamayı size tavsiye etmem. Eğer kullanacaksanız münferit olarak tek bir dosyada kullanabilirsiniz. Neden tavsiye etmem derseniz, dosya boyutu bu kullanımlar sonucu oldukça fazla artar. Uygulamadan önce ve sonra dosya boyutlarını gözlemleyebilirsiniz. Dilerseniz eklenti olarak düzenlenip menüye ekleme yapılabilir.

.

hocam bilgi için teşekür ederim.

Geri