• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

renktopla

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
tablolarımdan birinde renktoplatarak veriler elde ediyorum, fakat modüle yazılı aşağıdaki formül exceli dolayısıyla tüm işlemlerimi çok yavaşlatıyor. bunun başka bir yolu varmı ya da sıkıntı nereden kaynaklanıyor olabilir.

Function RenkTopla(Dizi As Range, Renk_Tipi)
Toplam = 0
Application.Volatile
For Each Hucre In Dizi
If Hucre.Font.ColorIndex = Renk_Tipi.Font.ColorIndex And _
Hucre.Interior.Color = Renk_Tipi.Interior.Color And IsNumeric(Hucre) = True And _
Hucre.Font.Bold = Renk_Tipi.Font.Bold And _
Hucre.Font.Italic = Renk_Tipi.Font.Italic And _
Hucre.Font.Underline = Renk_Tipi.Font.Underline And _
Hucre.Font.Size = Renk_Tipi.Font.Size And _
Hucre.Font.Name = Renk_Tipi.Font.Name Then
Toplam = Toplam + Hucre
End If
Next
RenkTopla = Toplam
End Function

tabloyuda ekledim ama verileri sildim.

Ekli dosyalar

Merhaba

Kodlar'da (hücre ve yazı tipi ile ilgili tüm biçimlendirmelerin) toplamı istenen hücrenin biçimine göre yapabiliyor
siz sadece hücre rengin'e göre toplam isterseniz ona göre kodlar kısaltılabilir.

Sayfada ne kadar çok formül varsa hesaplamada ona göre olur.Bu excel'in yerleşik işlevleri içinde geçerlidir.

Merhaba

Siz hücrelerin renklerine göremi, hücredeki karakterlerin renklerine (tüm biçimler) göremi toplam almak istiyorsunuz onu öğrenmek istedim.

Örnek olarak a1:a100 arasındaki sarı renkli hücrelerin toplamı.
veya a1:a100 arasındaki hücrelerdeki koyu renkli sayılar, kırmızı fontlu sayılar
bunun gibi.

verdiğiniz kodlarda hepsi var.Siz tek birşey isterseniz ona göre kodları kısaltma yolu gitmemizi önerdim.

Yalnız önceki mesajda belittiğim gibi zaman açısından çok belirgin bir fark olacağını zannetmiyorum.

sadece renkleri toplamak istiyorum. kenarlıkları farklıda olsa, yazı tipleri farklıda olsa sadece ve sadece sarıların toplamı, kırmızıların toplamı gibi sonuç elde etmek istiyorum.

Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

oh be kendine geldi tablo, çok sağolasın zafer bey. eskisine göre bayağı hızlı...

Merhaba

Rica ederim.İyi çalışmalar

Merhaba arkadaşlar,

Function limitrenk(limit As Double)
If limit > 95 And limit < 115 Then
Cells.Interior.ColorIndex = 1
Else
Cells.Interior.ColorIndex = 16
End If
End Function
yukarıdaki sonksiyon ile seçtiğim hücredeki değere göre renk tamak istiyorum ama olmadı, yardımcı olabilir misiniz?

Arkadaşlar yardımcı olacak biri yokmu?

Geri