• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Renkli hücreyi bulma (Makrosuz)

Excel Vers. ve Dili
365 (2016) Türkçe
merhaba,

koşullu biçimlendirme ile kırmızı dolgu verilen bir hücrenin adresini bulmalıyım, (MAKRO OLMADAN)

örneğin; A45:F45 aralığına koşullu biçimlendirme uyguladık.
sonucunda C45 kırmızı dolgulu oldu.

-----------

net te aşağıdaki koda ulaştım,

isim yöneticisinde anlatılan adımları gerçekleştirdim,

1. ancak XL4 macros u nasıl aktif edeceğim? BECEREMEDİM.

2. Türkçe ofiste aşağıdaki formülü nasıl yazabiliriz.

Kod:
=GET.CELL(63,INDIRECT("rc",FALSE))

Merhaba,

Koşullu biçimlendirmede kullandığınız koşul nedir? Bunu yazarsanız kırmızı olan hücreyi renkten değilde koşuldan bulabiliriz.

Yani C45 hücresi hangi durumda kırmızı oluyor? Bunun koşulunu farklı fonksiyon içinde kullanıp adresini bulunabiliriz.

Merhaba,

Koşullu biçimlendirmede kullandığınız koşul nedir? Bunu yazarsanız kırmızı olan hücreyi renkten değilde koşuldan bulabiliriz.

Yani C45 hücresi hangi durumda kırmızı oluyor? Bunun koşulunu farklı fonksiyon içinde kullanıp adresini bulunabiliriz.

Sayın Korhan Ayhan;

Toplam 8 ayrı hücrede grubunda koşullu biçimlendirme var.

Formüllerde kabaca fark şu;

<, > ve = ifadelerinin sağ tarafındaki koordinatlarda sütun adları değişmektedir.

Hangi sütundaki formül DOĞRU ise o sütundaki grubun rengi değişiyor.

B59:B75 aralığı için;

Kod:
=VE(bilgiler!$B$81<=bilgiler!$B$75;bilgiler!$B$81>=bilgiler!$B$73;bilgiler!$B$85<=bilgiler!$B$65;bilgiler!$B$85>=bilgiler!$B$63;bilgiler!$B$91=bilgiler!$B$61;bilgiler!$B$93=bilgiler!$B$67;bilgiler!$B$95<=bilgiler!$B$71;bilgiler!$B$95>=bilgiler!$B$69)

C59:C75 aralığı için;

Kod:
=VE(bilgiler!$B$81<=bilgiler!$C$75;bilgiler!$B$81>=bilgiler!$C$73;bilgiler!$B$85<=bilgiler!$C$65;bilgiler!$B$85>=bilgiler!$C$63;bilgiler!$B$91=bilgiler!$C$61;bilgiler!$B$93=bilgiler!$C$67;bilgiler!$B$95<=bilgiler!$C$71;bilgiler!$B$95>=bilgiler!$C$69)

D59:D75 aralığı için;

Kod:
=VE(bilgiler!$B$81<=bilgiler!$D$75;bilgiler!$B$81>=bilgiler!$D$73;bilgiler!$B$85<=bilgiler!$D$65;bilgiler!$B$85>=bilgiler!$D$63;bilgiler!$B$91=bilgiler!$D$61;bilgiler!$B$93=bilgiler!$D$67;bilgiler!$B$95<=bilgiler!$D$71;bilgiler!$B$95>=bilgiler!$D$69)

Dosyanızı ekleme imkanınız var mı?

Paylaşım sitelerine yükleyip link verebilirsiniz.

Merhaba.

Sorunuz bence çok net değil.

bilgiler sayfası B59:I75 aralığındaki hücreler, hesaplamalar sayfası E44:L44 aralığındaki DOĞRU koşuluna göre renkleniyor.

Yanlış anlamıyorsum siz, bu sütunlardan ilk hangisinin renkleneceğini bulmak istiyorsunuz.
-- Aşağıdaki ilk formül renklenecek ilk sütunun numarasını verir.
-- Koşullu biçimlendirmenin başlangıç satırı 59 olduğuna göre buradan hareketle koşulun gerçekleştiği
ilk hücre ADRESi de ikinci formül ile bulunabilir.
.
Kod:
=[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](DOĞRU;hesaplamalar!$E$44:$L$44;0)+1

=[COLOR="red"]ADRES[/COLOR](59;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](DOĞRU;hesaplamalar!$E$44:$L$44;0)+1;4)

konunun başındaki sorunu çözemediğim için;

yani renklenen hücre koordinatını bulamadığım için bu şekilde çözüm ürettim. (dosyada B59 oluyor.)

hesaplamalar sayfası E44:L44 aralığındaki hesaplamalar aslında 2 işe yarıyor,

1. bahse konu sütunlardan birini renklendiriyor.

2. hesaplamalar B44 hücresindeki koordinat bilgisini almama yarıyor.

renklenen hücrenin koordinatını bulabilirsem zaten E44:L44 aralığını sileceğim.

Son düzenleme:
Örnek belgenizden gördüğüm kadarıyla, ADRES ve buna bağlı olarak DOLAYLI işlevini biraz fazlaca kullanıyorsunuz. Nedenini merak ettim doğrusu.
Başka amacını anlayamadığım bir tercihiniz de satır atlayarak işlem yapmanız.

ADRES işleviyle bulunan adresteki veriyi DOLAYLI işleviyle başka bir alana almak yerine ADRES işlevinde kullanılan bilgilerle,
asıl kaynaktan doğrudan nihai hücreye formül ile getirilebilir.

Son sorduğunuz konudaki nihai hedefi, ulaşılmak istenilen nihai sonucu belirtirseniz daha hızlı ve net sonuca ulaşabilirsiniz.

Tercih sizin ama bence bu yoldan ilerlemelisiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
.

Örnek belgenizden gördüğüm kadarıyla, ADRES ve buna bağlı olarak DOLAYLI işlevini biraz fazlaca kullanıyorsunuz. Nedenini merak ettim doğrusu.
Başka amacını anlayamadığım bir tercihiniz de satır atlayarak işlem yapmanız.

ADRES işleviyle bulunan adresteki veriyi DOLAYLI işleviyle başka bir alana almak yerine ADRES işlevinde kullanılan bilgilerle,
asıl kaynaktan doğrudan nihai hücreye formül ile getirilebilir.

Son sorduğunuz konudaki nihai hedefi, ulaşılmak istenilen nihai sonucu belirtirseniz daha hızlı ve net sonuca ulaşabilirsiniz.

Tercih sizin ama bence bu yoldan ilerlemelisiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
.

maksadım aynı adres bilgisini çok kez hesaplatmak yerine bir kere hesaplatmak ve diğer bölümlerde sadece şarta göre kaydır fonksiyonunu kullanmaktır. o yüzden değeri değil, adresi bulduruyorum.

sizdeki dosyanın bir kısmı,

yaklaşık 350 çalışma sayfasından oluşan bir dosya bu.

yaklaşık 5 yılda makro ve formül ekleyip, revize ettim.

satır atlayarak gitme nedenim; bu dosyayla uğraşırken genelde sabahladığım için satır kaydırmak istemiyorum.

Öğrenerek yaptığım için, sol ayağımla sağ kulağımı tutmaya çalışıyor olabilirim tabii, ama anca işte...

Geri