• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Renkli Hücrelerin Kilitlenmesi Yardım Hk.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2016
Değerli arkadaşlar merhaba. Forumda aradım ancak bulamadım. Vardır ama ben bulamadım. Çalıştığım devlet kurumu için fazla mesai dosyası hazırladım. Bu dosyanın açılış sayfasında yıl ve ay seçimi yapılıyor. Seçilen yılın ayına ait günlerin yeri cetvel sayfasında yer değiştiriyor. Cumartesi ve pazar günlerini ve bu günlerin alt hücrelerini koşullu biçimlendirme ile gri renge boyadım. Sizlerden ricam e9:e18 satır aralığında "Hafta Sonu" seçimi yaparsam griye boyanmamış g9:ak18 aralığındaki hücreler kilitlensin, gri bölgeler açık kalsın.
e9:e18 aralığında "Hafta İçi" seçimi yaparsam g9:ak18 hücre aralığındaki gri hücreler kilitlensin; boyanmamış hücreler kilitlenmesin istiyorum. Bununla ilgili bir makro kodu var mıdır? Teşekkürler.

Sayın Hakkı BAKALHAN ornek dosyanızı bir siteye yukleyip linkini buradan paylasır sorununuzu daha acık paylasabilirseniz size her zaman yardımcı olacak arkadaslarımız olacaktır saygılar

http://avcilarsbboo.meb.k12.tr/icerikler/fazla-mesai-hesaplama-programi_3875297.html

Linki yukarıda paylaştım. Cetvel sayfasında e9:e18 satır aralığında veri doğrulama ile Hafta içi ve hafta sonu verileri mevcut. önceki mesajımda da belirttiğim gibi cetvel sayfasında cumartesi ve pazar günleri koşullu biçimlendirme ile gri renge boyanıyor. Cetvel sayfasında e8:e19 arasında "hafta içi" seçersem gri renkli hücreler kilitlensin veri girişi olmasın; "hafta sonu" seçersem de gri renkli hücreler açılsın beyazlar kilitlensin. her satır için de ayrı ayrı olmalı. e8 de hafta sonu seçtiğimde 8 numaralı satırın renksiz hücreleri kilitlenecek, e9 da hafta içi seçersem de gri hücreler kilitlenecek veri girişi yapılmayacak. Biraz karmaşık gibi ama eminim excel uzmanı arkadaşlarım yardımcı olacaklardır. Şimdiden teşekkürler. Saygılar.

Son düzenleme:
Merhabalar değerli arkadaşlar. Yukarıda bahsetmeyi unutmuşum. Cumartesi ve pazar günlerinin yeri sabit değil. Veri girişi sayfasından ay seçimi yapılınca değişiyor. Sizlerden ricam e9 satırında hafta içi seçersem aynı satırda gri renkli hücreleri bulsun ve o hücrelere veri girişi yapılmasın. Başka bir satırda da hafta sonu seçersem o satırdaki renk dolgusu olmayan hücreleri bulsun buralara veri girişi yapılmasın. Veri doğrulama e9:e18 arasında. Yardımcı okursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Geri