• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

renkli hücrelerin içindeki rakamları ayrı ayrı toplama

Excel Vers. ve Dili
365
bir sütun düşünelim ve sütundaki hücreler değişken bir biçimde sarı,yeşil ve mavi renkli olsun,bunların içerisinde de rakamlar var,sütunun sonunda sadece sarı renkli hücrelerin toplanmasını,bir altındaki hücreye sadece yeşil renkli hücrelerin toplamasını diye bir toplama yapılanabilinir mi?

bir sütun düşünelim ve sütundaki hücreler değişken bir biçimde sarı,yeşil ve mavi renkli olsun,bunların içerisinde de rakamlar var,sütunun sonunda sadece sarı renkli hücrelerin toplanmasını,bir altındaki hücreye sadece yeşil renkli hücrelerin toplamasını diye bir toplama yapılanabilinir mi?

Ekteki dosyayı inceleyin.

..

hücre renk toplam

arkadaşlar yukarıdaki sorunumla ilgili sağolasın cevaplar geldi yanlız bunu ben kendime uyarlayamadım onun için çalışma yaptığım excel sayfasını gönderiyorum
buradaki v-hurda çalışma sayfasında D98 den N98 e kadar olan yerdeki mavi hücreler sütündaki mavi renkli olan hücrelerin içindeki rakamların toplamı aynı şekilde D101-N101,D104-N104 de yeşil rekli olan toplamlar
bununla birlikte h-hurda çalışma sayfasında D10,D11,D12 de bulundukları renklerin toplamı
bu sayfalara bu toplamı otomatik olarak nasıl yapabileceğimi gösterirmisiniz,çok zamanımı alıyor çünkü,teşekkürler

Linkini verdiğim örnek dosya indirin. ALT+F11 ile VBA düzenleyici açın oradaki kodları kopyalayın.Sonra kendi dosyanızı açın yine ALT+F11 ile VBA düzenleyici açın.Insert menusunden Module tıklayarak bir modül oluşturun bu kodları dosyanızda ekleyin.

İkinci yöntem
Bu dosyayı açıkken Dosya-Farklı Kaydet ile Dosya adına renkislem gibi ad verip Kayıt türünü Microsoft Office Excel Eklentisi olarak kaydedin. Kendisini Microsoft Office kurulu olduğu Addins klasörüne kaydedecektir.
Daha sonra renkislem Araçlar-Eklentiler kısmında renkislem yazısını bulup onaylayın. Artık tüm excel dosyalarınızda kullanabilirsiniz.

sadece renk topla kısmını kopyalıyoruz değil mi?

sizin dosyanızı kaydettiğimde bilgisayara açtığımda #AD? var toplama yapılan yerlerde

Örneğiniz ektedir. ALT+F11 ile VBA düzenleyiciyi açıp inceleyebilirsiniz.

Çook TeŞekkÜrler ,benİ BÜyÜk Bİr Azaptan Kurtardin

renkli hücreleri toplama konusunda bu örnekler güzel ama bana daha fazla renk gerekiyor... ne yapabilirim...

Kopyala-Sağ tuş özel yapıştır-biçimleri-tamam tuşunu tıkladığınızda

[Mavi]#.##0,00 ;[Kırmızı]-#.##0,00

şeklinde biçimlendirme yeni dosyada aktif olmuş olur.
.

kopyala-sağ tuş özel yapıştır-biçimleri-tamam tuşunu tıkladığınızda

[mavi]#.##0,00 ;[kırmızı]-#.##0,00

şeklinde biçimlendirme yeni dosyada aktif olmuş olur.
.

teşekkürler ali bey....YANLIZ YENİ BİR DOSYA AÇTIĞIMDA BİÇİMLER ESKİ HALİNDE YANİ
[MAVİ]#.##0,00 ;[KIRMIZI]-#.##0,00 ŞEKLİNDE BİR İBARE YOK.

Son düzenleme:
teşekkürler ali bey....YANLIZ YENİ BİR DOSYA AÇTIĞIMDA BİÇİMLER ESKİ HALİNDE YANİ
[MAVİ]#.##0,00 ;[KIRMIZI]-#.##0,00 ŞEKLİNDE BİR İBARE YOK.

Ondan bahsetmemiştim. Biçimlendirme yapılmış alanı seçip Kopyala-Sağ tuş özel yapıştır-biçimleri-tamam seçenekleri ile .yaptığınızda yeni alanınızı otomatik olarak istediğiniz formatta biçimlendireceğini belirtmiştim.

Geri