• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Renklere göre satır sayılırmı?

Excel Vers. ve Dili
exesel 2003
Ben bir çalışma sayfasında koşulu biçimlendirme yaptım uygun olanları kırmızı döndürüyor soruda bur da başlıyor bir satır içinde 5 hücre kırmızıya döndüyse excel den 5 sayısını nasıl alırım örn 1 satırda 10 sayı var 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 bunların içinde koşulu olarak 5 tanesi kırmızıya döndü kırmızıyla satır sonuna nasıl 5 yazdırırım koşullar deyişti 4 kırmızı kaldı satır sonundaki 5 otamatik 4 dönermi veye 3 .. Gibi yardım eden ve etmeye çalı,şan tüm arkadaşlara tşkrler

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Koşullu biçimlendirmede kullandığınız koşul nedir? Verirseniz size uygun bir formül önerebiliriz.

Yani bahsettiğiniz sayılar hangi koşula göre kırmızı oluyor.

=topla((dçarp(esayıysa(kaçıncı(c5:x486;z2:aı2;0))+0;devrik_dönüşüm(sütun(c5:x486)^0))=bağ_değ_say(z2:aı2))+0)
bur da bulduğu sayılar kırmızıya döndürüyor toplam 481 satır var bende her satırda kaç kırmızı var satır sonuna yazmasını istiyorum böylelikle on numarada hangi haftada kaç yakaladığımı bulucam han gi rakamlar geçmiş de daha verimli olduğunu çıkarmayı amaçliyorum yardım et usdam bana

Merhaba,

Örnek dosya eklemeniz mümkün mü?

Korhan usta sayfa 3 dede 1 satırda 1 le gelen sayılar ilk rakam kaç defa gelmiş ikinci rakam da hangi sayıyla gelmiş kayıtları var 2 satır 2 3 satırda 3 ler diye devam ediyor bitirelimde inşalah tutdururuz :))
ltf az yardım et ustam

Ben bir çalışma sayfasında koşulu biçimlendirme yaptım uygun olanları kırmızı döndürüyor soruda bur da başlıyor bir satır içinde 5 hücre kırmızıya döndüyse excel den 5 sayısını nasıl alırım örn 1 satırda 10 sayı var 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 bunların içinde koşulu olarak 5 tanesi kırmızıya döndü kırmızıyla satır sonuna nasıl 5 yazdırırım koşullar deyişti 4 kırmızı kaldı satır sonundaki 5 otamatik 4 dönermi veye 3 .. Gibi yardım eden ve etmeye çalı,şan tüm arkadaşlara tşkrler
Syn. Nurkold;
Aşağıdaki kod işinize yararmı?
Ekteki örnek dosyayı inceleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

For k = 2 To 18
        If Cells(2, k).Interior.ColorIndex = 3 And Cells(2, k) <> "" Then
        a = a + 1
        End If
        Cells(2, 19) = IIf(a <> 0, a, "")
    Next

End Sub

Ekli dosyalar

Benim de aradıgım bu bu formul nere yazılıyor? Gwbasıc olsa bilirim ama excelde çok yeniyim

bir türlü işin içinden çıkamadım

ustalarım bu purogramı buraya kadar getirdim her girdiğim sayıyı hangi hafdada kaç tane olduğunu buluyor tek tek bakmak zorunda kalıyorum yeni sayılar girdiğimde eskisini de siliyor tek isdediğim satır sonuna kaç kırmızı hüçre var bunu bir formulu varmı ne olun yardım edin ustalar

Ekli dosyalar

Ustalar bayağa araştırdım bu iş rysay foksiyonu yapıyor ama beni excelimde böyel bir foksiyon yok galiba bana ad# diye birşey yazıyor ltf artık yardım

Ustalar bayağa araştırdım bu iş rysay foksiyonu yapıyor ama beni excelimde böyel bir foksiyon yok galiba bana ad# diye birşey yazıyor ltf artık yardım
Syn. Nurkold;
Ekteki örnek dosyayı inceleyin. İşinize yararmı?

Ekli dosyalar

Syn. Nurkold;
Ekteki örnek dosyayı inceleyin. İşinize yararmı?

ynmcany usta ilgin ve alakan için sonsuz teşekkürler senin excelin versiyuonu yüksek galıba =renkli_hucre_say(C5:X5) bu formulu yazdıgımda bana sonuç olarak

#AD? böyle bir şey çıkıyor buda benim excelimde renkli_hücre_say foksiyonu olmadıgından sorunda burda başlıyor artık google amcada bu foksiyonu arıyorum excelime eklicem bulamazzam koşullu biçemlendirme yaparak kalın italigie çeviricem belki bunu anlayan bir foksiyon bulmayı umud ediyorum çünkü excel çok foksiyounlu bir purogram ama senin pc de purogram bitmiiş :))) sayıları bulup yakalarsın artık:)) hayırlı olsun usta:) son birşey sorsam renge deyilde yazı sitilini bilen bir purogram varmı? yardımın için şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Linkte aynı konu işlenmişti. İncelermisiniz.

http://www.excel.web.tr/f14/on-numara-tablosu-t106310/sayfa2.html

.

ömer ustam bende göndermiş oldugun lıngden aldım bu dosyaı ve buraya kadar geliştirdim o lıngi defalarca okudum koşulu biçimlendirmeyide ordan çözdüm alakan için teşekkürler usda şimdi çıkan sayıları koşulu biçimlendindirme yaparak kalın italik yazıya çeviriyorum excelde bunu anlayan bir foksiyonu araştırıyorum ömer usta

ynmcany usta ilgin ve alakan için sonsuz teşekkürler senin excelin versiyuonu yüksek galıba =renkli_hucre_say(C5:X5) bu formulu yazdıgımda bana sonuç olarak

#AD? böyle bir şey çıkıyor buda benim excelimde renkli_hücre_say foksiyonu olmadıgından sorunda burda başlıyor artık google amcada bu foksiyonu arıyorum excelime eklicem bulamazzam koşullu biçemlendirme yaparak kalın italigie çeviricem belki bunu anlayan bir foksiyon bulmayı umud ediyorum çünkü excel çok foksiyounlu bir purogram ama senin pc de purogram bitmiiş :))) sayıları bulup yakalarsın artık:)) hayırlı olsun usta:) son birşey sorsam renge deyilde yazı sitilini bilen bir purogram varmı? yardımın için şimdiden teşekkürler
Syn.Murokold;
"=renkli_hucre_say" Excelin hazır bir fosiyonu değil.
kulanıcı tanımlı bir foksiyon. Bu foksiyonun çalışması için kod sayfasında bir modüle aşağıdaki kulanıcı tanımlı foksiyonu kaydetmeniz gerekiyor.
11. mesajdaki örnek dosyada modül2 de kayıtlı.
Kod:
Function renkli_hucre_say(alan As Range) As Long
Dim hcr As Range, tplm As Long
Application.Volatile
For Each hcr In alan
    If hcr.Interior.ColorIndex <> xlNone Then tplm = tplm + 1
Next
renkli_hucre_say = tplm
End Function
Kulanıcı tanımlı foksiyon hakında bilgi için aşağıdaki lingi inceleyin.
http://www.yazilimmutfagi.com/Makal...akaleKey=0777543f-7f6b-4d2f-8127-001bacc215be

Geri