• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Regedit içeriğini listelemek

Excel Vers. ve Dili
Windows 2011 TR
MS Office 365 TR - 64bit

VBA, Selenium ve VBS
Bir dizin içinde yada klasör içindeki dosyaları listelemek mimkün. Aynı şekilde Regedit içeriğini de listelemek mümkün mü?
Bu vesile ile Tüm Müslüman kardeşlerin Ramazan Bayramını kutlar, sağlıklı ve mutluk dolu bir yaşam dilerim.

slm

handi regedit ten söz ediyosun...
regedit in kendi ara-bul 'u var...
neyini listeleyeceksin... içine girince zaten liste önünde...

handi regedit ten söz ediyosun...
regedit in kendi ara-bul 'u var...
neyini listeleyeceksin... içine girince zaten liste önünde...

Aynı şekilde Bilgisayarda dizin içinde bir dosyayıda F3 e basarak aratabilirim.
ama ekte bir dosya var. örnek.

Excel'de makroları ilk öğrenmeye başladığımda 3 bilgi öğrenince kendimi çok şey bildiğimi zanettim ve, soru soran bir kişiye ,

öyle şey olmaz senin cevabının çözümü mümkün değil dedim.
Ancak biri çıktı ve aynı soruyu cevapladı. O günden sonra bildiğim tek şey hiç bir şey bilmediğim oldu.
Ekte dosyada dizin içeriğini listeleyen xls dosyası var
işte dizin içeriğini listelemek gibi Regedit içeriğini listelemek mümkünmü diye sordum.

İligilenen arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki linki incelermisin? Burada registry ile ilgili kodlar mevcut.

http://www.excel.web.tr/f60/wscript-network-wscript-shell-metot-ve-zellikleri-t42583.html

iyi çalışmalar.

Cevap için çok teşekkür ederim. Gönderdiğin linkte Gerçekten Zeki beyin hazırlamış olduğu yazı süper güzel ve hocanın ellerine sağlık.
Ancak benim bu konuda sorduğum sorunun cevabını o notları inceleyerek bulamadım.
Teşekkür ederim.

Cevap için çok teşekkür ederim. Gönderdiğin linkte Gerçekten Zeki beyin hazırlamış olduğu yazı süper güzel ve hocanın ellerine sağlık.
Ancak benim bu konuda sorduğum sorunun cevabını o notları inceleyerek bulamadım.
Teşekkür ederim.
Merhaba,
Hocamızın yazısında 7 nolu madde registry değerlerini okuyabilmekte ama galiba siz bir çeşit tree olarak almak istiyorsunuz, bir bakalım, belki arşivimizden birşeyler çıkabilir.

Size bulur isem cevap yollayacam.

iyi günler.

Merhaba,
Hocamızın yazısında 7 nolu madde registry değerlerini okuyabilmekte ama galiba siz bir çeşit tree olarak almak istiyorsunuz, bir bakalım, belki arşivimizden birşeyler çıkabilir.

Size bulur isem cevap yollayacam.

iyi günler.

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Evet tree olarak almak istiyorum. Tabi mümkünse.
Hocam zaten örnek bir dosyada göndermiştim. Ancak o dosya ile Dizin içeriğindeki dosya ve klasörleri listeleyebiliyorum. Aynı şekilde veya benzeri Regedit için olurmu? olursa benim için süper olur.
Tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bir dizin içinde yada klasör içindeki dosyaları listelemek mimkün. Aynı şekilde Regedit içeriğini de listelemek mümkün mü?
...

Evet;

http://activexperts.com/activmonitor/windowsmanagement/adminscripts/registry/

Merakımı bağışlayın ama bunu elde ederek neyi amaçlıyorsunuz?

Ayrıca;

Kod:
shell "cmd /c reg export hklm c:\reg_results.txt, vbhide

olarak da bir çıktı listesi veya bir registry yedeği almanız mümkün. Bir yedek için .txt uzantısını .reg olarak değiştirin.

Evet;

http://activexperts.com/activmonitor/windowsmanagement/adminscripts/registry/

Merakımı bağışlayın ama bunu elde ederek neyi amaçlıyorsunuz?

Ayrıca;

Kod:
shell "cmd /c reg export hklm c:\reg_results.txt, vbhide

olarak da bir çıktı listesi veya bir registry yedeği almanız mümkün. Bir yedek için .txt uzantısını .reg olarak değiştirin.

"Merakımı bağışlayın ama bunu elde ederek neyi amaçlıyorsunuz?"
Bazı programları kurduğumda ve kaldırdığımda, regeditte yazdığı kodları kaldırmadığına inanıyor ve kendim kaldırmak istiyorum.
ve
Teşekkür ederim. Verdiğiniz linki inceleyip tekrar döneceğim.

Geri