• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Recordset İçindeki Değerlere Erişim

Excel Vers. ve Dili
İş Office 2010
Sub e()
Dim Cn As ADODB.Connection
Dim rs2 As ADODB.Recordset

Set Cn = New ADODB.Connection
Set rs2 = New ADODB.Recordset

malkabul = Sheets("EKSİK - FAZLA").Range("A1")

Cn.Open "Driver={SQL Server};Server=xx.xx.x.xx;Database=XXXXXX;Uid=xxxxxxxx;Pwd=Xxxxxxxx;"

Sqlcari = "SELECT DISTINCT y.CARI_KODU, isnull(y.GIB_FATIRS_NO,x.FisNo) fatura_no FROM irsaliye x, TBLFATUIRS y,tblsthar z " & _
" where x.FisNo=z.IRSALIYE_NO COLLATE Turkish_CI_AS and y.FATIRS_NO=z.FISNO and y.CARI_KODU=z.STHAR_CARIKOD and x.MalKabulid='" & malkabul & "' and x.FirmaKodu=y.CARI_KODU COLLATE Turkish_CI_AS"
rs2.Open Sqlcari, Cn, adOpenStatic

cari = rs2.Fields(0)
faturano = rs2.Fields.item(1).Value

rs2.Close
Set rs2 = Nothing
Cn.Close
Set Cn = Nothing
End Sub

Bu sorguda 5 adet kayıt geliyor ben rs2.Fields.item(1).Value şeklinde sadece 1. değere erişebiliyorum. diğer değerlere nasıl erişebilirim. bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

Sanırım aşağıdaki gibi CopyFromRecordset metodunu kullanmanız, işinize yarayacaktır....

Kod:
    strSQL = " Select Kasa.[TARIH], Sum([Kasa.TAHSİLAT]) as [TAHSILAT], Sum(-[Kasa.ÖDEME]) as [ODEME]," & _
             " (Select sum([TAHSİLAT]-[ÖDEME]) from [ISLEMLER]" & _
             " where [TARIH]<=Kasa.[TARIH]) as [BAKIYE] from [ISLEMLER] as [Kasa]" & _
             " group by Kasa.[TARIH] order by Kasa.[TARIH] asc"

RS.Open strSQL, adoCN

If RS.RecordCount > 0 Then
        For j = 0 To RS.Fields.Count - 1
            Cells(1, j + 1) = RS.Fields(j).Name
        Next
        Range("A2").CopyFromRecordset RS
    End If

.

Bu methotla excele atıyo ben excele atmadan içindeki o diğer değerleri başka değişkene atayıp başka sorgu içinde kullanacağım teşekkürler yine

O zaman, Recordset'in içindekileri bir dizi değişkenine aktarıp, kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki linkte, bu şekilde bir diziye aktarılan Recordset verileri başka bir sorguda kullanılmıştır...

.

Geri