• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rastgelearada

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Rastgelearada fonksiyonunu kullanarak sayı türetmem gerekiyor fakat yanyana sütunlarda sayı türettiğimde sayılar her seferde değişiyor sütunlarda sayıların değişmemesini nasıl sağlayabilirim?

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Bahsettiğiniz fonksiyon sayfadaki tüm değişimlerden etkilenmektedir. Eğer ürettiğiniz değerin değişmesini istemiyorsanız ARAÇLAR-SEÇENEKLER-HESAPLAMA menüsünden hesaplama yöntemini "EL İLE" seçeneğine ayarlamanız gerekiyor. Bunda da şu sıkıntıyı yaşarsınız. Formülü yan hücrelere kopyaladığınızda hep aynı değer üretilmiş olur. F9 tuşuna bastığınızda değerlerin tümü değişir.

yardımınız için teşekkür ederim ama benim için sayıların farklılık göstermesi lazım. veri çözümlemeden rassal sayı türettiğimizde tamsayı olarak türetemiyoruz değil mi? yada poisson dağılımından 0 ürettirmeden ürettirebilirmiyiz?

Merhaba,

Dediğiniz menüyü inceledim. Sanırım istediklerinizi yapamıyoruz. Ama ondalıklı sayıları ürettikten sonra formül yardımıyla tamsayıya çevirme şansınız var.

onun için her hücreye tek tek =tamsayı fomülünü kullanmamı gerektiriyor sanırım. yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Merhaba;
Sanırım bu hafta "excel'de rasgele sayı üretme" haftası. :)

Ben böyle durumlarda, istediğim sayıları ürettikten sonra sayıları kopyalayıp, değerlerini yapıştırarak formülden kurtuluyorum. Sayıların değişimlerinden kurtulmak adına belki sizinde işinize yarar.

Saygılar.

Merhaba;
Sanırım bu hafta "excel'de rasgele sayı üretme" haftası. :)

Ben böyle durumlarda, istediğim sayıları ürettikten sonra sayıları kopyalayıp, değerlerini yapıştırarak formülden kurtuluyorum. Sayıların değişimlerinden kurtulmak adına belki sizinde işinize yarar.

Saygılar.
İşte en basit yolu budur.!!
Tebrikler!!:cool:

Geri