• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rastgele hücre seçmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ryu132
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhabalar,
Forumda bu konulara ait başlıklar var ve çoğunu inceledim. Excel konusunda nispeten yeniyim ve kodlar biraz karışık geldi.
Benim merak ettiğim makrosuz bir şekilde;
1 - Üç hücreli bir satırdan rastgele bir hücreyi nasıl rastgele seçebilirim?
2 - Üç satır ve üç sütündan oluşan 9 hücrelik bir alandan bir hücreyi rastgele nasıl seçebilirim?
3 - Mesela 1. soruya ait formülü yana doğru çekerek 1000 kere daha tekrar etsem, her biri deneme de tekrar rastgele seçim gerçekleşir mi?
Office 2003 kullanıyorum.
Şimdiden teşekkürler

Selamlar,

Seçme işlemini makrosuz yapamazsınız. Formüller fiili işlemler yapmazlar.

Selamlar,

Süleyman beyin önerdiği yöntem aklıma gelmemişti. Köprü yöntemi ile bu işlem rahatlıkla yapılabilir. Güzel bir örnek olmuş.

Teşekkürler Süleyman bey.

merhaba

ek dosya işinizi görür mü?

Yardımınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler ama tek satırlı versiyona uyum işini halledemedim. Ekte benim elimdeki dosyanin basit bir halini açıklamalar ile ekledim. Vaktinizi aldığım için tekrar kusura bakmayın, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

merhaba

rastgele hücre seçmekten kastınız başka birşeymiş.

örnek dosyanızda bir çözüm önerdim ancak birçok farklı yöntem uygulanabilir.
F9 ile rastgele sonuç üretebilirsiniz.
bu yöntem sakıncalı olabilir. sayfa üzerinde işlem yaptığınızda başka bir rassal seçim yapacaktır.

en uygun yöntem makro ile olur.

Ekli dosyalar

Tekrar çok teşekkürler ama bu yöntemle işim çok zor oluyor. Çünkü bu şekilde giden yaklaşık her biri 300 satırdan oluşan 20 dosyam var, her birinde günler ve gün içinde zamanlarda değişken. Herbir durum için sütun ve satır sayısı belirleyip bunu uygulamam zor gibi ama deneyeceğim yine de. Ayrıca 9 hücreli yerden tek seçmiyor, yine ayrı ayrı gibi görüp her maç için ayrı seçim yapıyor.
Alternatif önerisi olan var mı veya Excelde belirlediğim 3 hücreden birini rastgele seç gibi basit bir fonksiyon yok mu acaba?
teşekkürler

Son düzenleme:
ya neden bir dosya indiremiyorum

Altın üye olmayanlar siteye yüklenmiş dosyaları indiremez ve siteye doğrudan dosya yükleyemezler maalesef.

Altın üye olmanızı öneririm. Olmayacaksanız dosyayı yükleyen kişiden harici bir siteye yüklemesini isteyebilirsiniz.

Geri