• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

rassal türetme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shazel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
merablar A2 ve A201 arasında 200 tane rassal değişken var ve bunlar sadece 1 ve 2 değerini alıyolar.örneğin sadece 1 lerin yanındaki hücrelerde rassal sayı türetmem mümkün mü acaba?

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Bu aralar ESKİŞEHİR 'den birçok üyemiz rassal sayılarla ilgili soru sordular. Açıkçası benim dikkatimi çekti. Denk mi geldi? Yoksa bir excel eğitimi veren bir kurum böyle bir soru falanmı soruldu merak ettim doğrusu!

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

rassal sayı türetme

merhaba,
ben excel de anket verilerine dayalı bir analiz yapıcam.
sahip olunan kredi kartı sayısı 1-5 aralığında olacak şekilde seçeneklerim var ve bu 5tane seçeneğe toplamı 200 olacak şekilde rassal sayılar atamak istiyorum. nasıl yapabilirim?

Merhaba,

Bu aralar ESKİŞEHİR 'den birçok üyemiz rassal sayılarla ilgili soru sordular. Açıkçası benim dikkatimi çekti. Denk mi geldi? Yoksa bir excel eğitimi veren bir kurum böyle bir soru falanmı soruldu merak ettim doğrusu!

Hayret birşey Korhan Bey'in bu merakına kimse yanıt vermek istememiş, ama sorular arka arkaya geliyor.

benim istatistik le ilgili bir ödevim var sanırım diğer arkadaşlarda bu yüzden burdalar

Korhan Bey Haklı bu aralar Eskişehir'den gelen soruların büyük bir bölümü excel üzerinden yapılması gereken bir ödevin bulunması.Ama bu forum sayesinde çok şey öğrenmedik dersek yalan olur.Yardım eden herkese teşekkür ederiz.

merhabalar,
bnde arkadaşlarım gibi istatistik ödevi için araştırma yapıyorum.1ile 2arasında rassal sayı türetmek için formülüm ne olck ancak bu sayılar tamsayı olmalı yani ya 1 yada 2 olck ne yapmalıyım? şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

=RASTGELEARADA(1;2)

Formülü işinizi görecektir. Seçeneklerden hesaplama türünü "el ile" yapıp, formülü F9 ile çalıştırmanızı tavsiye ederim.

.

merhaba,
ben birşey daha sormak istiyorum,ödevimde önce kredi kartı kullanılıp kullanılmadığı sorulmakta ardından da kaç adet kullanıldığı sorulmakta yani koşullu rassal türetme var. 1 olanlara 1-5 arasında değer atanacak,2olanlara ise atanmyck bunu nasıl yapabilrim?

#2 numaralı mesajda Korhan bey'in dosyasını inceleyiniz. İstedikleriniz orada uygulanmıştır.

.

Geri