• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rassal Sayı Üretme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar bu rassal sayı üretiminde bir sürü formüş verilmiş ancak bunlar basic formülü edasında.bunları nereye yazıpta değer üretcem ben bi yardım edermisiniz ?

Arkadaşlar bu rassal sayı üretiminde bir sürü formüş verilmiş ancak bunlar basic formülü edasında.bunları nereye yazıpta değer üretcem ben bi yardım edermisiniz ?
Merhaba,

Nasıl?

=RASTGELEARADA(10;100) 10 ila 100 arasında sayı üretir.

hocam bunun doğru olduğuna eminmisiniz acaba deniyorum bu şekilde bir excel sütununa yazarak ama olmadı dediklerin ?

Merhaba,

Önerilen formül eklenti formülüdür. Çalışması için aşağıdaki işlemi yapınız.

ARAÇLAR-EKLENTİLER menüsünden "ToolPak Çözümleyicisi" seçeneğini aktif hale getirin.
Daha sonra formülü yazdığınız hücre üzerinde F2 tuşuna ardından ENTER tuşuna basın.

Bu şekilde formül değer üretecektir.

Çok teşekkür ederim sormak istediğim son bir soru var bahsettiğiniz eklentileri yüklemek istediğim taktirde karşıma "kullanmaya çalıştığınız özellik şu anda kullanılmayan bir ağ kaynağı üzerindedir. Yeniden denek için tamam'ı tıklatın veye aşağıdaki kutuya pro11.msı yükleme paketini içeren başka bir klasör yolu giriniz" gibi bir yazı çıkıyor ve yukleme tamamlanamıyor.Bunun için ne yapmam gerekiyor acaba ?

Merhaba,

Anladığım kadarıyla siz ofisi kurarken tam kurulum yapmamışsınız. Bu sebeple bu işlem için size ofis cd'si gerekecek.

eyvah eyvah , anladım çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Geri