• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rapor tasarımı

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
Ekte İbt 2018 adında bir dosya var.Bu dosyadan ekte yer alan rapor adlı dosyadaki gibi verileri raporlamasını istiyorum.
Beyanname Takip ekranından ilgili beyannameyi seçtiğim zaman yukarıda ekte formatı yer alan rapor dosyası biçiminde verileri yazdırmak istiyorum.
Ayrıca ekte yer alan beyanname kayıt ekranındaki veri girişlerinde bazı bölümler hatalı örneğin tarih girerken 20.02.2018 yerine 02/20/2018
tutar girişlerinde 16165.65 olarak giriş yapıyor.Bu sorunları düzeltmenizi istiyorum.

Son düzenleme:
Bu veri listesini ilk sorunuzda vermiş olsaydınız konu çoktan bitmiş olurdu :)

Merhaba Cem Bey forumu aktif olarak daha yeni kullanmaya başladım.Sizin gibi üstadlar sayesinde bazı şeyleri yapabiliyoruz.
Emeğiniz için çok teşekkürler şimdiden.

Sayın hb3102

1- Profilinizde excel versiyon ve dilini belirtiniz , zira ben 2010 da hazırlayacağım ve kullandığınız düşük versiyon ise buna göre daha az miktarda gelişmiş nesne kullanmam gerek, yoksa bunu bulamıyorum der ; çalışmaz .

2- w2 de gorunmez olan 1 ne için oraya görünmeden konuyor biliyor musunuz ?
Cevap 1- Excell 2010 kullanıcısıyım
Cevap 2-w2 sütununda ara formülü için numaralar vermiştim.Rapor sayfasına bilgileri ara formülü ile getirip istediğim raporu yazdırıyordum.

Sayın hb3102

Önce rapor ayrıntılarını doğru hesaplatmak ve sayfaya göndermek gerek. Sizin tabloda tarih aslında tarih değil , parabirimleri aslında parabirimleri değil ikisi de metin. Bir de doğru hesaplar gerekli gibi. Bir kaç soru :

Ordino matrahı : Bu bir yüzde işlemi sonucu mu sabit bir bedel mi ?Oran mı elle mi girilir? Kaynağı nedir ?
Ordino kdv : Bildiğim kadarı ile yüzde 18 yani 71 tl gibi ama sizde 38 tl . Sebep ?
Fatura tarihi : Mal fatura tarihi mi Biçenler fatura tarihi mi ? Bu aynı anda kur tarihi mi? Kur cinsine gerek yok mu?
GTİP no : Bu tabloda ve beklediğiniz raporda bunun olması gerekmiyor mu ?

Neyse , siz yeni sorularda gelecek cevaplarla kodları ve userformu yeniden düzenlemeye devam edebilirsiniz. Olasılıkla ben talebinizi " anlamadım " .

Cem Bey ben değerleri manuel olarak giriyorum.
Ordino matrahı elle girilen bir değer
Ordino Kdv de elle girilen bir değer
Mal fatura tarihi esas alınacak.
Birde Ordino matrah ve Ordino Kdv yanına ordino kur Ardiye Sütununun yanına Ardiye Kdv diye bir sütun ilave eder misiniz.

Aslında çok basit bir program ilk sayfaya verileri giriyorum rapor sayfasından da istediğim veriye ait raporu yazdırıyorum.

Cem Bey ekteki dosyayı incelerseniz bütün sorularınızın cevabı mevcut.Buna göre bir çalışma istiyorum.

Son düzenleme:
Geri