• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

rapor sayfasında numara yazınca diğer syafadan bulsun ve kaydetsin

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
merhaba arkadaşlar.
elimde bi excel dosyası var. 2 sayfalık. 1. sayfada öğrenci listesi var ikinci sayfada rapor var.
amacım şu.
Rapor sayfasında "yeşil" kutuya öğrenci numarası yazacağım. ben hangi numarayı yazarsam "liste" sayfasında bu numarayı bulacak ve öğrencinin ismini hemen üstündeki kutucuğa getirecek. ayrıca öğrencinin okuduğu dua bilgilerini de ilgili boşluklara yazacak.

aslında buraya kadar kendim belki yapabilirm. asıl amacım şu ki, altta bi kaydet butonu var. eğer öğrenci üzerinde bir değişiklik yaparsam. (örneğin öğrenci 2 dua daha öğrenmiş) hemen yanına X koyacağım ve kaydet diyeceğim. böylece o öprenciyi "Liste" sayfasında güncellemiş olacağım.

rica etsem bana bu iyiliği yapabilrimisiniz. pek çok arkadaşıma böyle bir form lazım oluyor. çok makbule geçer.

tabi burada şöyle bir durum var. sonradan bu listeye bir ekleme yapılması söz konusu olabilir. örneğin listede 2 dua için daha yer açacağım diyelim. "a" ve "b" duaları. bunu diğer sayfaya da aynı isimle ekleyeceğim ve "a" ve "b" isimli iki alan açacağım. bu durumda ilgili duaya ait sutundan verileri çekebilmesi iyi olur.
yani dua başlıklarına denk gelen yerdeki veriyi çekerse iyi olur.
ama bu zor bi işlem ise gerek yok.
bu formatta işlem yapsa o da yeter.

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Geri