• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rapor sayfası hazırlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SELIMT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 - TÜRKÇE
Değerli forum üyeleri;
Çalışmam ile ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var. Günlük verilerimi girdiğim Çalışma adlı bir sayfam var. Bu çalışma sayfasına bağlı olarak Günlük Özet Rapor sayfamdaki tablomun içerisinin dolmasını sağlamak istiyorum.
Yapılmasını düşündüklerim;
1 – Tarih : Buraya girmiş olduğum tarih ile verilerimin oluşturulması. (Bu çalışma sayfamda C sütununu baz alması)
2 - Teknisyen : Tarih i girdiğim zaman o tarih içerisinde O sütununda bulunan teknisyenler içerisinde benzersiz olanların teknisyen yazan kısma otomatik yazılması,
3 – Plaka : Girmiş olduğum tarih aralığında Verilerin bulunduğu satırda teknisyene karşılık (O sütunu)yazan plaka (Q sütunu) satırındaki verinin gelmesi
4 – Verilen : Girilmiş olan tarih aralığında o teknisyene verilen toplam iş sayısını göstermesi, Bunu o tarih aralığında (S sütununda sonuçlandı ve sonuçlanmadı olanları sayarak toplamı yazması). Eğersay formülü ile sayarak oluşturabilirim ama tarih ile ilgili bağlantısını yapamadım.
5 – Fiş düzeltme : Girilmiş olan tarih aralığında o teknisyendeki sonuç sütununda (S sütunu) yer alan fiş düzeltme verisinin toplam iş sayısını göstermesi, Bunuda o tarih aralığında eğersay formülü ile sayarak oluşturabilirim ama tarih ile ilgili bağlantısını yapamadım.
6 – Sonuçlandı Garantili : Girilmiş olan tarih aralığında o teknisyendeki sonuç sütununda (S ve V sütunu) yer alan ve ücret durumu (V) verisinin toplam iş sayısını göstermesi, Bunuda o tarih aralığında eğersay formülü ile sayarak oluşturabilirim ama tarih ile ilgili bağlantısını yapamadım.
7 – Sonuçlandı Ücretli : Girilmiş olan tarih aralığında o teknisyendeki sonuç sütununda (S ve V sütunu) yer alan fiş düzeltme verisinin toplam iş sayısını göstermesi, Bunuda o tarih aralığında eğersay formülü ile sayarak oluşturabilirim ama tarih ile ilgili bağlantısını yapamadım.

Devamını sizin vereceğiniz kodlar veya fonksiyonlar ile çözmeye çalışacağım.

Son düzenleme:
Değerli forum üyeleri;

Yukarıda belirtmiş olduğum konu hakkında 2 madde üzerinde tıkandım. Aşağıdaki 2 madde üzerinde yardımlarınızı bekliyor olacağım.

Günlük verilerimi girdiğim Çalışma adlı bir sayfam var. Bu çalışma sayfasına bağlı olarak Günlük Özet Rapor sayfamdaki tablomun içerisinin dolmasını sağlamak istiyorum.
Yapılmasını düşündüklerim;

1 - Teknisyen : Tarih i girdiğim zaman o tarih içerisinde "Ç" Çalışma sayfası "O" sütununda bulunan teknisyenler içerisinde benzersiz olanların teknisyen yazan kısma "Günlük Özet Rapor" Çalışma sayfası C5'den itibaren otomatik yazılması,
2 – Plaka : Girmiş olduğum tarih aralığında Verilerin bulunduğu satırda teknisyene karşılık (O sütunu)yazan plaka (Q sütunu) satırındaki verinin gelmesini sağlamak.

Ekli dosyalar

Geri