• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rapor düzenleme

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Herkese merhaba;

Hergün ekteki dosyada sayfa1'ki gibi bir raporu düzenleyip yayınlıyorum. Bunu daha kolay makro ile nasıl yapabilirim?

Yaptığım işlemler şunlar;

Çalışma süresi 50 saatin altında kalan satırları siliyorum.
Segmenti "KR", "YGS" ve "Eğitim" olan satırları siliyorum.
Sonra eldeki veriyi pivot table'a alıp (sayfa3'te gördüğünüz gibi)gGrup ve yönetmen bazında saatlik satış adetlerine (Adet/Çalışma süresine göre sort işlevini kullanarak) göre sıralıyorum.

Eğer bunu Makro ile yapabilirsem benim için zaman tasarrufu sağlayacak.

Record macro özelliğiyle yapmayı denedim ama bir türlü beceremedim.

Desteğiniz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Makroya gerek yok sanırım. Ekli dosyayı inceleyin, istediğiniz gibi değilse makro ile çözüm üretiriz.

Ekli dosyalar

Zeki Bey tablo çok güzel teşekkür ederim. Ama bu tabloyu kendim hazırlamam için pivota formül ve values sahalarını nasıl eklediniz? Bu siteden bir bilgi daha öğrendiğim için teşekkür ederim.

Ve eğer sizin için zahmet olmayacaksa çok uğraştıracak bir konu değilse makro ile nasıl yapılabilir? VBA'yı öğrenmek istiyorum. En azından hazır çalışan bir makroyu kurcalarsam ondan da bir kaç şey öğrenebilirim.

Makrosuz, satır silme için zaman harcamadan rapor hazırlamak için "sheet1" de iki yardımcı sütun ekledim (içeriği formül). Bu iki alanı rapor filtresi (50 üzeri ve segment filitre) olarak atadım. Buraya kadar sorun yok sanırım. Aşağıdaki resimde göründüğü gibi hesaplanmış alan ekliyoruz. Mevcut olanı da "Ad" isimli combodan içeriğini görebilirsiniz.

attachment.php

Makro tercih edildiğinde bu cambazlıklara gerek kalmaz. Kaynak listede gereksiz satırlar silineceği için rapor filitrelerine de gerek kalmaz.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    25.4 KB · Görüntüleme: 67
Hesaplanmış alan özelliğini bilmiyordum. Şimdi öğrendim.

Teşekkür ederim.

Geri