• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Range işleminde bir yeri "hariç" tutma ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Selamlar, Örneğin şöyle bir aralık olsun, Range("B3:K3") burda D3 hücresinin hariç olmasını istiyorum. bunu kodlara nasıl eklemeliyim. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Selamlar, Örneğin şöyle bir aralık olsun, Range("B3:K3") burda D3 hücresinin hariç olmasını istiyorum. bunu kodlara nasıl eklemeliyim. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Merhaba;

İstediğiniz böyle bir kod mu?
Kod:
Option Explicit

Sub deneme()
Dim hücre As Range
For Each hücre In Range("B3:K3")
If hücre.Address <> Range("D3").Address Then
hücre = "A"
End If
Next
End Sub

Aslında tam istediğim kodu belirtsem daha doğru olacaktı, sizede zahmet verdim
Sub Sırala()
Application.ScreenUpdating = False
karakter = [CG1]
Range("B3:K3").Sort Key1:=Range("B3"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, _
MatchCase:=False, Orientation:=xlLeftToRight, DataOption1:=WKSortNormal
Do While InStr(1, karakter, [F3]) > 0
deg = [F3]
[F3].Delete Shift:=xlToLeft
SonSut = Cells(3, 11).End(1).Column + 1
Cells(3, SonSut).Insert Shift:=xlToRight
Cells(3, SonSut) = deg
Loop
End Sub
Bu kod işlevi bozulmadan [D3]'ü hariç tutabilirmiyiz. Yardımınız için çok teşekkürler...

Aslında tam istediğim kodu belirtsem daha doğru olacaktı, sizede zahmet verdim

Bu kod işlevi bozulmadan [D3]'ü hariç tutabilirmiyiz. Yardımınız için çok teşekkürler...

Bence siz örnek dosya ekleyin. Sıralama kodunun içinde değiştirme olmaz ama belki farklı bir yol bulunabilir.

Tamam örnek dosyamı ekliyorum, yapmak istediğim işlemide örnek dosyaya yazdım. İlginiz için tekrar teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eklediğiniz dosyada hatalı sanırım. Sıralama kodunu range("F3:K3") ama gönderdiğiniz dosya başlangıç satırı "E3"
1. hafta kodunuzu düzenledim. Kırmızı renkli satırlarınızı diğer haftalar içinde kendiniz uyarlayabilirsiniz.
Kod:
Sub hafta_1()
Application.ScreenUpdating = False
karakter = [CG1]
[COLOR=Red]Range("E3:K3").Sort Key1:=Range("E3")[/COLOR], Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, _
MatchCase:=False, Orientation:=xlLeftToRight, DataOption1:=WKSortNormal
Do While InStr(1, karakter, [COLOR=Red][E3][/COLOR]) > 0
deg = [COLOR=Red][E3][/COLOR]
[COLOR=Red][E3][/COLOR].Delete Shift:=xlToLeft
SonSut = Cells(3, [COLOR=Red]12[/COLOR]).End(1).Column + 1
Cells(3, SonSut).Insert Shift:=xlToRight
Cells(3, SonSut) = deg
Loop
End Sub

Yo hata yok kod istediğim gibi çalışıyor. sıralama sınırı sarı alana kadar yani 11.sütunda bitmesi gerekiyor ve hemen yanındaki sarı alana(12.sütun) yazılan karakterin sıralamaya girmemesi gerekiyor. ama işin garip tarafı sarı alan range sınırının dışında kaldığı halde oraya herhangi bir karakter yazılırsa kod çalışmıyor. Cells(3, 256) gibi sütun sınırını çok daha geniş tutarsam oluyor ama bu kezde paraleldeki diğer sıralama yapılması gereken alanlar birbirine karışıyor. Konu biraz karışık birtürlü çözüm bulamıyorum. bu yüzden başta range işleminin bir yerini hariç tutabilirmiyiz diye konuya girmiştim. Çözüm bulabilirseniz çok minnettar olurum. olmazsada napalım sağlık olsun. teşekkür ederim.

Geri