• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

random'la koşullu atama

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese Merhabalar;

Ek'teki dosyamda belirlenen sayı aralıklarındaki sayılardan rastgele bir seçim aşağıdaki kodlarla ilgili textbolara aktarılıyor..

Private Sub CommandButton1_Click()
Me.sayi1 = Int((Val(Me.TextBox3) - Val(Me.TextBox1) + 1) _
* Rnd + Val(Me.TextBox1))
Me.sayi2 = Int((Val(Me.TextBox5) - Val(Me.TextBox4) + 1) * _
Rnd + Val(Me.TextBox4))
End Sub

UserForm'a eklemiş olduğum bir CheckBox'ı işaretlediğim zaman belirlenmiş bu sayı aralıklarından sadece sonu 1 ile bitenlerin atanmasını nasıl sağlayabilirim?

Ayrıntılı açıklama dosyada mevcuttur..

İlgilenecek olan herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Peki sayı üretildi ve sonu 1 ile bitmiyor. Bu durumda nasıl bir işlem yapılacak. Sonuç için kullandığınız TextBox nesneleri boşmu bırakılacak?

Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If Me.CheckBox1.Value = True Then

Do
        a = Int((Val(Me.TextBox3) - Val(Me.TextBox1) + 1) * Rnd + Val(Me.TextBox1))
    Loop While Right(a, 1) <> 1

Do
        b = Int((Val(Me.TextBox5) - Val(Me.TextBox4) + 1) * Rnd + Val(Me.TextBox4))
    Loop While Right(b, 1) <> 1

Me.sayi1 = a
   Me.sayi2 = b

Else

Me.sayi1 = Int((Val(Me.TextBox3) - Val(Me.TextBox1) + 1) * Rnd + Val(Me.TextBox1))
    Me.sayi2 = Int((Val(Me.TextBox5) - Val(Me.TextBox4) + 1) * Rnd + Val(Me.TextBox4))

End If
End Sub

Korhan Hocam ;

Malesef ancak pc'nin başına geçebildiğimden sorunuzu göremedim özür dilerim.Recep Hocamın çözümü istediğim çözüm ilginize teşekkür ediyorum.

Recep Hocam tam istediğim gibi çalışıyor çözümünüz için çok teşekkür ederim.

Aynı UserForm'a bir textbox ekliyorum ve TextBox_Change olayına ;

If TextBox9.Value=sayi1.Value*sayi2.Value Then msgbox "tamam"

kodunu yazdığımda çalışmıyor sanırım değerlerden biri ya da birkaçı sayısal değer olarak algılanmıyor..Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Aynı UserForm'a bir textbox ekliyorum ve TextBox_Change olayına ;

If TextBox9.Value=sayi1.Value*sayi2.Value Then msgbox "tamam"

kodunu yazdığımda çalışmıyor sanırım değerlerden biri ya da birkaçı sayısal değer olarak algılanmıyor..Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Kod:
If [B][COLOR="Red"]cdbl[/COLOR][/B](TextBox9.Value)=sayi1.Value*sayi2.Value Then msgbox "tamam"

Evren Hocam çok teşekkür ederim.En sıkışık anlarda hızır gibi yetişiyorsunuz iyi ki varsınız :)

Geri