• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rakamları Yazıya Dönüştürme (Formül ile)

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhabalar;

Benim B sütununda rakamlar içeren Uzuuun bir listem var. hemen C sütünuna bunların yazıyla yazdırılmasını sağlamak istiyorum. Office 2003 ve makro kullanmadan formül ile yapmalıyım. Bilgisayarım kısıtlı makrolar çalışmıyor.

bir formül var ancak, Karakter uzun olduğu için Office 2003 için olmuyor. yardımcı olabilirmisiniz.

=EĞER(L19>=10^6;ELEMAN(SOLDAN(SAĞDAN(L19;7);1)+1;"";"birmilyon";"ikimilyon";"üçmilyon";"dörtmilyon";"beşmilyon";"altımilyon";"yedimilyon";"sekizmilyon";"dokuzmilyon");"")&EĞER(L19>=10^5;ELEMAN(SOLDAN(SAĞDAN(L19;6);1)+1;"";"yüz";"ikiyüz";"üçyüz";"dörtyüz";"beşyüz";"altıyüz";"yediyüz";"sekizyüz";"dokuzyüz");"")&EĞER(L19>=10^4;ELEMAN(SOLDAN(SAĞDAN(L19;5);1)+1;"";"on";"yirmi";"otuz";"kırk";"elli";"altmış";"yetmiş";"seksen";"doksan");"")&EĞER(L19>=10^3;ELEMAN(SOLDAN(SAĞDAN(L19;4);1)+1;"";"";"iki";"üç";"dört";"beş";"altı";"yedi";"sekiz";"dokuz");"")&EĞER(L19>10^3;EĞER(VE(L19>1999;SOLDAN(SAĞDAN(L19;4);1)="1");"birbin";"bin");"")&EĞER(L19>=100;ELEMAN(SOLDAN(SAĞDAN(L19;3);1)+1;"";"yüz";"ikiyüz";"üçyüz";"dörtyüz";"beşyüz";"altıyüz";"yediyüz";"sekizyüz";"dokuzyüz");"")&EĞER(L19>=10;ELEMAN(SOLDAN(SAĞDAN(L19;2);1)+1;"";"on";"yirmi";"otuz";"kırk";"elli";"altmış";"yetmiş";"seksen";"doksan");"")&ELEMAN(MOD(L19;10)+1;"";"bir";"iki";"üç";"dört";"beş";"altı";"yedi";"sekiz";"dokuz")

Anlamadım şimdi makro istememişsin Formül bulmuşsun kısmen de olsa çalışıyor ama onu da istemiyorsun. Nasıl yardım edelim?
Yardımcı olmamızı istediğin şey nedir?
Kullanıcı tanımlı fonksiyor olur mu? Gerçi o da makrodur ama başka seçenek gelmiyor aklıma.

Bulduğum formül Office 2007-ve üst sürümlerde çalışıyor, ancak Ben Office 2003 Kullanıyorum. ve Sürümümü değiştiremeyeceğimden dolayı, Office 2003 e uyumlu bir formül bulmam gerekiyor
yani karakter sayısı daha az

Bir başka yöntemde ilk mesajınızda verdiğiniz formülü iki hücreye bölüp kullanabilirsiniz. Böylece formül çok uzun hatasından kurtulmuş olursunuz. Daha sonra iki ayrı hücrede oluşan metni başka bir hücrede birleştirip kullanabilirsiniz.

Korhan bey teşekkür ederim. Eklediğiniz dosyaya üyeliğim nedeniyle ulaşamıyorum. Son yazdığınız mesajı değerlendireceğim.

Mahir Bey,

"BİRBİN" sorunu için formüle koşul eklemiştim. Sorun ondan kaynaklanmış. Uyarınız için teşekkür ederim. Dosyalarda gerekli düzenlemeyi yaptım. İnceleyebilirsiniz.

Merhaba,

Mesajımda iki adet link bulunuyor. Sanırım ilki gözünüzden kaçtı. Örnek dosyayı ulaşabilmeniz "Google Drive" bağlantısına yüklemiştim. Oradan indirebilirsiniz.

Korhan bey teşekkür ederim. Eklediğiniz dosyaya üyeliğim nedeniyle ulaşamıyorum. Son yazdığınız mesajı değerlendireceğim.

Geri