• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Puantaj

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba Arkadaşlar,
Siz üstadlara güzel bir sorum olacak.
Bir Tablo hazırladım bu tablo baya detaylı bir tablo oldu. Günlük olarak Şirketimize ait makinaların performanslarını tuttuğumuz sadece bununla kalmayıp birçok takibi üstünde yapabildiğimiz bir tablo oldu. Sizinle Bu tabloyu paylaşıyorum.

https://drive.google.com/file/d/0B2DI7zuuEXesR0Vtb1pJMHQ0aDQ/edit?usp=sharing

Benim sorunum Makinalar arasında çalışan kişilerin durmadan yer değiştirmesi.
Gece Gündüz vardiyaları değişiyor haliyle Puantaj sayfamı ona göre ayarlamakta zorlanıyorum. Tabloda size ÇALIŞAN 1 -2 - 3 - 4 - 5 - 6, şeklinde Çalışanlar ekledim. 1 nolu sayfada hepsi sıralı göreceğiniz üzere. 2 nolu sayfada çalışanlar yer değiştiriyor. Puantaj sayfası açtığınızda burada ilk gün ben nasıl sıraladıysam o şekilde isimler yerleşiyor tabloya yanlarında bulunan gün ibarelerine göre x yani çalıştı ibaresi yerleşiyor. ve ay sonu toplam çalıştıkları gün yer alıyor. ben yerleri değiştirdiğimde değiştirdiğim yerin yanındaki x ibaresini sırasına göre nasıl yerleştirebilirim.

Yani sayılarla anlatacak olursak. ÇALIŞAN 1 örnek olarak

='1'A7 ayın 2 sinde ='2'D8 yer almakta bunun çalıştığını ise x ibaresi gösteriyor.

Puantaj yazılı sayfayı açtığınızda ise ÇALIŞAN 1 ismini 1 nolu sayfadan çekmekte. çalıştığını gösteren x ise gün gün yerleşmekte. benim derdim ÇALIŞAN 1 veya herhangi bir çalışan =A7:O22 aralığının neresinde olursa olsun hemen yanındaki x konulduğunda Puantaj tablosunda o güne ait x yerine oturması. biraz karışık oldu sanırım ama.Yinede anlatabildiğimi ümit ediyorum.

Mesela " Çalışan 1" Puantaj sayfasında B11 de yer almakta . B11 de sabit kalacak. 1. gün çalıştı B7 de gördük C7 ye çalıştığını belirleyen x koyduk. 2. gün bu çalışan başka yerde iş başı yaptı 2 yazan sayfa burada D8 de yer aldı çalıştığını gösteren x ise E8 e kondu. Şimdi bu E8 e konan x in ben Puntaj sayfasında Çalışan 1 in 2. gününne yani Çalışan sayfası E11 e yazılmasını istiyorum.

Demek istediğim Çalışan 1 A , D , G , j veya M nerede görünürse görünsün çalıştığını belirten ibare Puantaj sayfasında o güne ait yerini alsın.

Çok karıştırdım çorba ettim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Herhangi bir yolu yok mudur arkadaşlar ? İnceleyen baya bir arkadaş olmuş ama cevap yok gibi ...

Arkadaşlar "Eminim" bu sorunun çözümü vardır. Hiç Excel bilmeden eğitimini almadan ben bu tabloyu hazırlıyorsam bu işi bilen arkadaşlar takla attırır. sizden yardımınızı rica ediyorum.

Geri