• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Puantaj hakkında

Excel Vers. ve Dili
2010 Plus Ingilizce
Degerli arkadaslar merhabalar

Benim sorum soyle olucak;

Ekte goruldugu sekilde ben bir puantaj formu hazilardim excel bilgim olmadigi icin bu formda istediklerimi bir turlu yapamadim Bu konuda sizden yardimlarinizi bekliyorum. Yardim edicek arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.

formda ''NM'' olarak belirttigim Normal Mesai birde ''FM'' olarak belirttigim fazla mesai var tablo sonunda ise bununlarin toplami var, NM olarak girdigimin toplamini tablo sonunda topluyor FM olarak girdigimin toplaminida toplaminida topluyor ancak normal calisma gunlerinde FM olarak girdigim mesaileri 1.5 ile carpmasini pazar gunleride NM olarak girdigimi 2 ile carpmasini istiyorum. Ayrica ay icinde gelmedigi gunlerini DEVAMSIZ olark bunada D dersek eger hic birsey girmemesini eger HASTA yada UCRETLI IZINLI ise bunda boyle belirtirsek ''H'' ''I'' 8 SAAT yazmasini istiyorum ve ay sonunda bir makro ile kisiye ozel bodra cikarmasini istiyorum, bodro sekli soyler olabalir

ADI SOY AYDI

NORMAL MESAI 240

FAZLA MESAI 100

UCRETLI IZNI 1

HASTALIK IZNI 1

TOPLAM HAK EDIS

AVANS KESINTISI

NORMAL KESINTILER

Bu konuda bana yardimci olucak ustadlardan ALLAH razi olsun diyorum ve cevaplarinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

Arkadaslar bu konu hakkinda yardimci olacak kimse yokmu?

Anlasildi sanirim burda sorunumuza cevap bulamyacagiz.

Tesekkur ederim yinede tum arkadaslara

1 - Pazar günü FM olanlar ne olacak?
2 - Ücret nasıl hesaplanacak? NM ve FMlerin ağırlıklı toplamı 250 oldu diyelim bu kişinin ücreti nasıl hesaplanacak?

Son düzenleme:
1 - Pazar günü FM olanlar ne olacak?
2 - Ücret nasıl hesaplanacak? NM ve FMlerin ağırlıklı toplamı 250 oldu diyelim bu kişinin ücreti nasıl hesaplanacak?

Yusuf bey merhaba,

Oncelikle cevabiniz ve ilginiz icin cok tesekkur ederim.

Ben size soyle acikliyayim.

Yurt disinda bir projede personel sefi olarak calismaktayim. Bundan onceki santiyelerimde Logo vb.. programlar kullandim bu projemde ise herseyi excel de tutmami istediler. buna gore benden istedikleri

Turk iscilerin 8 saaten sonrasi fazla mesai olarak hesaplanir ve bu eger 1 saat calistiysa 1.5 saat calismis gosterilir eger 2 saat calistiysa 3 saat calisti olarak gosterilir

Yerel iscilerin ise calisma duzenleri nekadar calisrsalar calissinlar, calistiklari saat kadar gosterilir

Biz gunde 10 saat calisiyoruz

Turklere ornekte

Ahmet usta saati 5 dolardan calisiyor buna gore

Yukarida soylendigi gibi Ahmet usta eger 10 saat calismis ise

Bunun 8 saati normal mesaidir 2 saati fazla mesaidir. bu 2 saat 1.5 ile carpildiginda 3 saat calismis gibi gorunur.

Pazar gunleri ise 10 saat degil 8 saat calismaktayiz, Ama pazar gunleri tatil gunleri kabul edildigi icin 8 saat calisan turk personelimizin calistigi fiziki saati 2 ile carpiyoruz.

Yani Ahmet usta pazar gunu 8 saat calismis olmasina ragmen 16 saat calismis gorunur

Calismadigi tatil yaptigi pazar gunu ise 8 saat calismis gorunur

Yerellere ornekte

Rasulbek usta saati 3 dolara calisiyor.

Yukarida soyledingi gibi Resulbek usta eger 10 saat calisti ise bunun 10 saatide normal mesai olarak degerlendirlir. Kisacasi yerel personellerimize fazla mesai prosuduru uygulanmaz.

Bunlarin disinda ise personellerimize tabloda goruldugu gibi ay ortalarinda avans yada bazi ozel durumlara gore ucretler odenmekte. Bunda ise ay sonunda toplam hakettigigi ucreten kesilmesi gerekmektedir.

Ayrica onceden belirttigim gibi de hasta olarak izin alindi ise H ucretli olarak izin aldiysa I Seklinde hucreye girdigimde bunuda otamatik 8 saat olarak calisti gosterilmesi devamsiz D olarak belirttigimde hic bir islem yapilmamasi gerekmektedir

Yukarida verdigim bilgilere istinaden bir excel tablosu yapmaya calistim, Daha oncede dedigim gibi bu iste hicte iyi sayilmam bu sebebten sizlerden yardimlarinizi bekliyorum.

Bodro isine gelince ilk mesajimda belirttigim sekilde sade birsey olursa cok isime yaramis olur. Ay sonunda kisinin nekadar saat normal mesai yaptigini nekadar saat fazla mesai yaptigini nekadar hakkettigini ve nekadar kesildigini kac gun hasta kac gun ucretli izin kac gun devamsiz oldugunu belirten birsey olmasi gerekiyor. Bu verilerin hepsini girdigimiz excel tablosundan almasi gerekiyor ve istedigide kisiye ozel bodro cikartabilmelim..

Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum. ve sizlere saygilarimi sunuyorum

Son düzenleme:
Dosyanızda anladığım kadarıyla birşeyler yapmaya çalıştım.

1 - Sadece Mart dosyasına işlem yaptım.

2 - Sayfanın en üst sol kısmında Yılı yazıp Ayı seçerseniz tablonun günlerini (haftasonu vs) o aya göre düzenler.

3 - Eğer kişi Pazar Günü çalışırsa NM satırındaki yerini boş bırakın ya da 0 yazın, FM satırına çalıştığı saati (8) yazın. Hem NM'ye hem de FM'ye yazarsanız ikisini de ayrı ayrı hesaba katar 1 saat için 3 saat yevmiye hesaplar. Örneğin Pazar günü 8 değil de 3 saat çalışmışsa NM satırına 5, FM satırına 3 yazarsanız 5 saat için birer; 3 saat için 2'şer hesap yapar.

4 - H ve I durumlarını sadece NM satırında dikkate alıyorum. Şu anda verdiğiniz 50 kişi için de formüller yazılı ancak olur da araya veya sonuna kişi eklemek isterseniz FM ve NM satırlarındaki formüllerin birbirinden farklı olduğunu unutmayın ve her kişi için fM ve NM satırlarındaki formülleri ayrı ayrı kopyalayın.

5 - Gün sayısını bulduğunuz formül (toplam saat/8) tam olarak hangi kurala bağlı bilmiyorum ancak ben günlere girilmiş FM ve NM saatlerinin toplamını 8'e bölerek hesaplattım. Eğer farkllı hesaplanacaksa belirtin lütfen.

6 - C cütünunda Yerli olarak belirtirseniz fazla mesai hesaplamaz; YErli dışında bir şey yazarsanız (Türk/Yabancı/Alman vs) fazla mesaileri belirttiğiniz gibi hesaplar.

7 - Kişisel bordro olayı biraz karışık. Çünkü FM ve NM satırları ayrı olduğu için düşeyara ya da etopla gibi formüller aynı anda 2 satırı kontrol edemiyor bildiğim kadarıyla. Benim bilgimle yapamıyorum maalesef.

İnceleyin, istediğiniz değişiklik olursa ayrıntısıyla belirtin, yapabileceksek yaparız.

Ekli dosyalar

Dosyanızda anladığım kadarıyla birşeyler yapmaya çalıştım.

1 - Sadece Mart dosyasına işlem yaptım.

2 - Sayfanın en üst sol kısmında Yılı yazıp Ayı seçerseniz tablonun günlerini (haftasonu vs) o aya göre düzenler.

3 - Eğer kişi Pazar Günü çalışırsa NM satırındaki yerini boş bırakın ya da 0 yazın, FM satırına çalıştığı saati (8) yazın. Hem NM'ye hem de FM'ye yazarsanız ikisini de ayrı ayrı hesaba katar 1 saat için 3 saat yevmiye hesaplar. Örneğin Pazar günü 8 değil de 3 saat çalışmışsa NM satırına 5, FM satırına 3 yazarsanız 5 saat için birer; 3 saat için 2'şer hesap yapar.

4 - H ve I durumlarını sadece NM satırında dikkate alıyorum. Şu anda verdiğiniz 50 kişi için de formüller yazılı ancak olur da araya veya sonuna kişi eklemek isterseniz FM ve NM satırlarındaki formüllerin birbirinden farklı olduğunu unutmayın ve her kişi için fM ve NM satırlarındaki formülleri ayrı ayrı kopyalayın.

5 - Gün sayısını bulduğunuz formül (toplam saat/8) tam olarak hangi kurala bağlı bilmiyorum ancak ben günlere girilmiş FM ve NM saatlerinin toplamını 8'e bölerek hesaplattım. Eğer farkllı hesaplanacaksa belirtin lütfen.

6 - C cütünunda Yerli olarak belirtirseniz fazla mesai hesaplamaz; YErli dışında bir şey yazarsanız (Türk/Yabancı/Alman vs) fazla mesaileri belirttiğiniz gibi hesaplar.

7 - Kişisel bordro olayı biraz karışık. Çünkü FM ve NM satırları ayrı olduğu için düşeyara ya da etopla gibi formüller aynı anda 2 satırı kontrol edemiyor bildiğim kadarıyla. Benim bilgimle yapamıyorum maalesef.

İnceleyin, istediğiniz değişiklik olursa ayrıntısıyla belirtin, yapabileceksek yaparız.

Sayin Yusuf bey,

Ilgi ve alakalariniza cok tesekkur eder size minnetlerimi sunarim. Cok yardimci olmus oldunuz en azindan isin puantaj kismi hallodu. Insallah Bodro kisminida halledicek bir uzman arkadasimiz bize yardimci olur.. Ellerinize ve Bilginize saglik.

Puantaj

Bende senin için yeni birşey hazırladım umarım memnun kalırsın...

DİREKT VE ENDIREKT ÇALIŞANLAR OLARAK İKİYE AYIRDIM. UCRETI SABIT OLANLARICIN AYA GORE ORANLADIM. DIREKT PERSONELDE ISE NORMALA 4 FAZLASINA 1,5 ÇARPAN VERDIM.

Ekli dosyalar

Geri