• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Puantaj Cetveli (Combo kutusundan alan seçimi)

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Çok değerli arkadaşlar, ve sn hocalarım.. Ekli örneği ve tabloda açıklandığı üzere.. Excel sayfasında 12 aylık (50'şer sütunluk) bölümler halinde mesai (puantaj) cetvelleri mevcut.. Sayfa üzerine yer alan bir combo kutusundan seçilen ay görünürde kalacak, ancak diğerleri gizlenecek.. Böyle bir makro gerekli.. Yardımlarınıza minnetle teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Saygıdeğer hocam, Sn.muygun.. Öncelikle çok teşekkür ediyorum, elinize ve bilginize sağlık.. Farklı bir yöntemle çözüm buldunuz.. Sorun çözülmesine çözüldü. Sadece "şu şekilde de olabilir mi" maksadıyla soruyorum şöyleki,

1-Listeden seçilen ay ile gizle butonu eylemini birleştirebilir miyiz. Yani anlayacağın tek eylemde (gizle butonunu kullanmadan) seçilince diğerlerini gizlesin..

2-Pek mümkün görmemiş olmama rağmen yine de bilgi sahibi olmak için şunu da sormuş olayım.. F-G-H-I sütunlarının 6.ncı satırında; (İzin türü, Ay, Başlama ve Bitiş tarihleri) kriter alınarak (Aktif Satırın) tarih aralığında belirtilen günlere, örneğin F6(izin türü) sütunundaki harfi atabilir mi?
Bu durumda ekli örneğe göre; cetvelde H6 ve I6 da yer alan 10.06.2019-14.06.2016 tarih aralığını, Haziran IC6:IC6 aralığına F6 daki "Y" harfini dolduracak..

Merhaba;
Tabloyu hızlandırmak adına döngü dışı (alan belirleme ile) gizle-göster yöntemi uyguladım.
1 ve 2 nolu taleplerinizde tamam.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Saygıdeğer muygun hocam..! Gerçekten harika olmuş, teşekkür etmek yetersiz kaldığından, selam ve dua dileklerimle.. Netice itibariyle..

1-Önemli olmayan şöyle küçük bir durum oldu. F sütunu (izin türü) nde harf seçili olup da, karşılığında (H-I sütununda) tarih yok ise, F sütunundaki harfi, ay sonrası hücrelere atıyor. Çok da önemli değil.. Çok olmadı; bizde F sütununda, tarih karşılığı olmayan harf bırakmayız/temizleriz, olur biter..

2-Sanırım ki, yanlış anlamadıysam G sütunu (Ait old.ay) çalıştırılan makro işlemlerinde her hangi bir etkisi yok, yani H sütununu kullanmasak da olur, diye anladım.. Doğru mu anlamışım.?

3-Üstadım, size yük olmaz ise, "izinleri yerleştir" butonu ile, izinleri yerleştirdiğimiz zaman; (tek celsede/tıklamada) boş olan hücrelere de "X" attırabilir miyiz? Fakat burda C-P (cumartesi-pazar) durumu da var.. Bunu nasıl çözebiliriz konusunu size bırakıyorum. Meşakkat verecekse, kalsın/boş ver..
Eğer olabilirliği varsa, sadece boş hücrelere uygulansın. Çünkü, aksi halde önceden girilmiş verileri yok eder..

Son düzenleme:
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İzin yerleştirme işleminde hücre boşluğuna bakmaz
seçilen ayın X ve C - P yerleşiminde hücrenin boşluğuna bakar.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun hocam, her şey tamam.. Bu benim için çok büyük bir yardım oldu, iyiliğinize minnettarım.. Sizi daha fazla meşgul etmemeye özen gösteriyorum.. son olarak bir konuda sizden fikir istiyorum.

Aşağıda sizin kodladığınız dosya üzerinde açıklamasını gösterdim.. Dosyanın MsTablo1 sayfasında, seçim yaparak istenilen ay'a ait verileri almam gerekiyor.. Bunu nasıl yapabilirim? (Makro ile değiştirilebilen formül yöntemi, veya Dolaylı formülün kullanılması gibi.. iş bana karışık geldi..)
Selam ve Dua ile.. hoşça kalınız..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri