Puan çetveli

batuhan_86_7

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Selam arkadaşlar benim bir sorum var puan çetveli yaptım kendime yalnız puana göre kendisi sıramıyor ben veri sıradan yapıyorum bunu otomatik yaparsanız sevirim mümkünse formül ile olmaz ise makro ile olabilir
yalnız makroyu nasıl çalıştıracvağımı bilmiyorum onun hakkında yardım ederseniz sevinirim
şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba, istediginiz böyle birşeymi?
not: makro konusunda bir şey yapmanıza gerek yok galibiyet,ber,malubiyet golleri girdikçe otamatik sıralar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

batuhan_86_7

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhaba, istediginiz böyle birşeymi?
Not: Makro konusunda bir şey yapmanıza gerek yok galibiyet,ber,malubiyet golleri girdikçe otamatik sıralar.
selam arkadaş yardımların için teşekkür ederim

ben bu çalışmada sadece puana ve averaja göre sıralama yapmasını istiyorum yardımlarınızı bekliyırum

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
puana averaja göre sıralıyor puanlar,averajlar eşitse fazla gol atan üstte oluyor.

batuhan_86_7

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Bir de bu işlemi nasıl yaptığınızı anlatırmısınız

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Bir de bu işlemi nasıl yaptığınızı anlatırmısınız
Tabi kodlar altta,

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
[COLOR="Blue"]If Intersect(Target, Range("d2:h19")) Is Nothing Then Exit Sub[/COLOR]
[COLOR="Red"]    Range("B2:J19").Sort Key1:=Range("I2"), Order1:=xlDescending, Key2:=Range("J2") _
        , Order2:=xlDescending, Key3:=Range("G2"), Order3:=xlDescending, Header _
        :=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom _
        , DataOption1:=xlSortNormal, DataOption2:=xlSortNormal, DataOption3:= _
        xlSortNormal
End Sub[/COLOR]
mavi kodlar sayfa üzerinde belirtilen aralık dışında kodların çalışmasını engelliyor. kırmızılar ise makro kaydet yöntemiyle sayfada sıralama yapıp dahasonra kaydedilen sonuçun görüntüsü (biraz değişiklik yaptım) bu kadar basit :)