• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Procedure to Large ve Degişken Çagırma

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019 English
Merhabalar,

Yazmış oldugum kodlar çok uzun oldu. Yaklaşık olarak 2-3 bin satır civarında.

Tabi excel normal olarak 64 kb üzerine çıktıgı için Procedure to large hatası verdi.

Kullandıgım kodlar da epeyce bir dönme işlemi gerçekleşmekte. Kodları gerekli bitişlerinden kesip modüllerin içerisine yerleştirdim.

Fakat şöyle bir sıkıntı var, degişken numarasını diger modüle taşımıyor zannımca.

Şöyleki ;

1.Modül de diyelim ki i satırının numarası 5 olsun, 1.modülde işlem bitti, sıra
2.modüle geldiginde buradaki i satırı degişkeni boş kalıyor? Sabah saatleri oldugu icin biraz yoruldum, bir çare varmıdır?

Dosya ektedir.

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Kod:
Public Sub MODUL1()
   D1 = 5
   D2= 10
   MODUL2 D1,D2
End Sub

Public Sub MODUL2(D1,D2)
   T = D1+ D2
   Cells(1, 1).Value = T
End Sub

bu örnek işini çözermi bilmiyorum..
bir modülden diğer modüle değerler parantez içinde taşınıyor

modul1 de; d1 ve d2 değerleri modul2 ye yollanıyor...
modul2 ye gelen d1 ve d2 değerler toplanıp hücereye yazılıyor

Merhaba,
Procedure dışında (sayfanın en üstünde)
Kod:
Public i As Integer
Şeklinde tanımlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için aşağıdaki linke ve özellikle DEĞİŞKENLERİN KAPSAMI VE ÖMRÜ
bölümüne bakılabilir.
http://www.excel.web.tr/f60/de-kenler-variables-t4299.html

Sayın Dede,

Public olarak tanımlasamda degişmedi i degişkeni yine boş olarak geliyor

Sayın Dede,
Public olarak tanımlasamda degişmedi i degişkeni yine boş olarak geliyor

Merhaba,
"Proje seviyesi – Public : Prosedür dışında Public ile tanımlanan bir değişken tüm açık projeler tarafından kullanılabilir. Bir karışıklığa yol açmamak için modül başında Option Private Module yazar isek değişken sadece içinde bulunduğu projede kullanılır."

Bu satırlar yukarıda verdiğim linkten alınmıştır. Mesajınız üzerine ben de acaba yanılıyormuyum diye yeniden kontrol ettim. Sorun yok. Aklıma gelen, Public olarak tanımlandıktan sonra söz konusu değişkene değer atandımı? Atandı ise aynı Procedure içinde Örn. MsgBox i şeklinde bir kod ile değişkeni kontrol ediniz. Burada atadığınız değeri görüyorsanız, tüm açıkprojerede görmeniz lazım.

Sn Trilenium

Bütün şartlar için ayrı ayrı kod düzenlemeden çözüm bulmak çok daha kolay olacaktır. Bence verilerinizi Excelde bir matris tablo şeklinde düzenleyin. Daha sonra bu matristen kesişen veriyi çekip split ile ayırdıktan sonra tek bir kodla ilgili hücrelere dağıtarak kaydedebilirsiniz. Örnek bir matris tabloyu ekte sunuyorum.

Ekli dosyalar

Levent Bey selamlar,

Evet onu da düşündüm fakat geç düşündüm. Şimdi açıkcası oturup tekrar kodları düzenlemekte bana biraz zor geliyor.

Sorunumu başka bir yol izleyerek çözdüm; Parçalara ayırmak yerine her işlem için ayrı sub yolu izledim. Teşekkürler herkese

Geri