• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

print çilekeşi

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
selam üstadlar,vaktiniz varsa bana bir konu hakkında yardımcı olurmusunuz.sıkıntımı şöyle anlaatayım.her sabah 10 sayfa exel dosyasını print etmekden bıktım.ekteki dosyada günlük ve haftalık kontrol yapılan çeklistler mevcut.günlük klasründeki tüm exel sayfaları.çıktısını alıyorum ve haftalık exel dosyalarının içinde bulunan günlere göre print edeceğim exeller var..sizden istediğim..günü seçip evet dediğimizde kapalı exel dosylarından çıktı alma şansımız var mı?+ bunu hersabah otomatik hale getirebilirmiyiz.?

not:önceden çıkarıp,oradan almak daha kolay diyebilirisiniz..xls dosyalarındaki sağ köşelerindeki tarih,otomatik olarak güncellendiği için,güncel tarihli çıkarmış oluyorum...

yardımlarınız için teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bir dosya oluşturun. Adı "Yazdır.xls" olsun. Aşağıdaki kodu bu dosyaya uygulayın ve bir butona atayın. Daha sonra bu dosyayı "Günlük" klasörü içine alın. Dosyayı açıp butona tıkladığınızda klasör altındaki dosyalarınızdaki tüm sayfalar yazdırılacaktır.

Aynı işlemleri "HAFTALIK" klasörü içinde yapın.

Kodda hatalı olduğunu düşündüğünüz bölüm varsa belirtin düzeltmeye çalışırım.

Kod:
Sub Dosyaları_Yazdır()
    Dim Yol, Dosya, K1, Sayfa, Onay

Onay = MsgBox("Yazdırma işlemini onaylıyor musunuz?", vbYesNo)

If Onay = vbNo Then Exit Sub

Application.ScreenUpdating = False

Yol = ThisWorkbook.Path

Dosya = Dir(Yol & "\*.xls*")

While Dosya <> "" And Dosya <> "Yazdır.xls"
        Set K1 = Workbooks.Open(Yol & "\" & Dosya)

For Each Sayfa In K1.Worksheets
            Sayfa.PrintOut
        Next

K1.Close False

Dosya = Dir
    Wend

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "Yazdırma işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

korhan bey,günlük uygulama için yazmış olduğunuz kod çok işime yaradı.teşekkür ederim.ricam haftalık xls dosyalarının gün gün ayırmak mümkünmüdür.pazartesiyi chek atıp sadece pazartesi gününe ait olan sayfayı yazıcıya göndermek mümkünmüdür.

iyi çalışmalar.

Geri