• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Prim hesaplama tablosu (yardımcı olabilirmisiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003,TÜRKÇE
ekte verdiğim örnek tabloda prim hesaplama şeklimiz var.Yalnız ben bunu excelde otomatik yapmak istiyorum. Hep manuel elde hesaplıyordum. Bunun için yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
ekleyemedimki.nasıl ekleniyor yardımcı olabilir misiniz

dosyanızı indirdim yalnız çok karmaşık anlatmışsınız daha önce buna benzer bir çalışma istenmişti ekte paylaşıyorum kendinize yorumlarsınız

Ekli dosyalar

siz dosyanızı ekleyin yardımcı olayım özelime mail atın gönderirim doyanızı

Sayın muratkul,
Dosyanızı inceleyin.Farklı bir sonuç istiyorsanız, lütfen geribildirim yapın.
İ N D İ R

çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sayın Turist;
İlginiz için gerçekten teşekkür ederim. Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. tam istediğim gibi. Dosyaya şunu da ilave edebilirmisiniz.%100-%90 altında ciro ve nokkta sayısı olan yüzdelere prim yansıtmasın yani sıfır yazsın. bunu da ilave edebilir misiniz tabloya.

Sayın Turist;
İlginiz için gerçekten teşekkür ederim. Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. tam istediğim gibi. Dosyaya şunu da ilave edebilirmisiniz.%100-%90 altında ciro ve nokkta sayısı olan yüzdelere prim yansıtmasın yani sıfır yazsın. bunu da ilave edebilir misiniz tabloya.

Formüller zaten böyle çalışıyor.
Yani, ciro veya nokta sayısından herhangibiri %90'nın altında kalırsa BÜTÜN primler mi SIFIR olacak.(Ciro, Nokta Başarı,İade Primlerinin hepsi mi SIFIR olacak, eğer İade primi EKSİ yazılacak durumda isebu iptal mi olacak , yoksa her durumda EKSİ iade primi yazılacak mı?)

Bunlara cevap verirseniz, yeniden düzenleme yapılabilir.

evet ciro primi %90 nın altına düşerse prim vermesin yani 0 sıfır olsun
nokta başarısı da %90 nın altında olursa buna da prim vermesin yani sıfır yazsın.

Formüller istediğiniz şekilde çalışıyor, dosya üzerinde deneyin.

Yukarıdaki soruyu tam olarak cevaplamadınız, farklı bir şey mi yapmak istiyorsunuz?

kusura bakmayın haklısın. formül istediğim gibi çalışıyormuş zaten. fakat sizde inceleyebilirseniz eğer ciroyu değiştirdiğim zaman sabit maaş değişmiyor. bunun yukarıdaki hedeflere göre değişmesi gerekmiyor mu abi.

Sayın Excel41 bu konuda daha önce ben de yardım istemiştim. Ancak yoğunluktan görülmediğini tahmin ediyorum. Hatta beyin fırtınası bölümünde ve diğer excel soruları bölümünde yayınlanmıştır. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla,

Sayın Excel41

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Elleriniz dert görmesin. Öbür dediğim sorunu da ben hallettim. Yardımlarınız için çok sağolun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri