• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pozitif ve negatif sayıları formül ile toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Darim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi günler.
5 sütun 26 satırdan oluşan Excel tabloda satırlarda bulunan pozitif sayıları bir sütunda, negatif sayıları ayrı sütunda toplamak istiyorum.
Bunu bir formül ile çözebilir miyim?
Tablo ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekli dosyayı inceleyiniz.
Doğru-yanlış dönüş sağlarsanız yardımcı olurum.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Artıları toplamak için =ETOPLA(B2:F2;">0")
Eksileri Toplamak için =ETOPLA(B2:F2;"<0")

Arkadaşlar Teşekkür ederim. Büyük oranda işimi görür ama yapmak istediğim B2,C2,D2,E2,F2 hücrelerindeki sayıları h2(Artı Tutar) I2(Eksi Tutar) sütunlarında toplayıp J2(Fark) Sütununda da farklarını almak istiyorum. ve

Ekli dosyalar

Slm,
Dosyanız ektedir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar Teşekkür ederim. Büyük oranda işimi görür ama yapmak istediğim B2,C2,D2,E2,F2 hücrelerindeki sayıları h2(Artı Tutar) I2(Eksi Tutar) sütunlarında toplayıp J2(Fark) Sütununda da farklarını almak istiyorum. ve

Deneyiniz..

Ekli dosyalar

.
Dosyanızda dediğinizi yapmışsınız. Geriye =H2+I2 yazıp, aşağıya doğru kopyalamak kalmış. Yoksa başka bir şey mi istiyorsunuz? Anlayamadım.

.

J2 Sütununa yazıp aşağı doğru çekiniz.

=EĞER(H2>0;H2-I2;I2-H2)

Affınıza sığınarak paylaştığım dosyada istemeyerek yaptığım hatadan dolayı formülü çalıştıramadım. Benim dosyamda arada bazı sütunları toplama katmayacağım için kapatmıştım. Bundan dolayı sonuç alamadım. Tablodaki tutar sütunlarını toplayacağım. Dolayısıyla sütun atlamam gerekiyor.
Dosyanın orijinal hali ektedir.

Ekli dosyalar

Affınıza sığınarak paylaştığım dosyada istemeyerek yaptığım hatadan dolayı formülü çalıştıramadım. Benim dosyamda arada bazı sütunları toplama katmayacağım için kapatmıştım. Bundan dolayı sonuç alamadım. Tablodaki tutar sütunlarını toplayacağım. Dolayısıyla sütun atlamam gerekiyor.
Dosyanın orijinal hali ektedir.

Merhaba
Anladığım karaıyla şöyle yaptım. Kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

Geri