• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Polis Merkezleri için bilgi danışma ve yardımlaşma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rcpsng
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Kardeşlerim, hepinize merhaba..

Polis Merkezlerinde şahısların ifadeleri, kimlik bilgileri vs. gibi sürekli tekrar edilen bir takım bilgiler mevcut. Bir adli işlem için yapılan evrakta sürekli tekrar edilen kısımlar (kopyala yapıştır..) iş yükümüzü oldukça arttırmakta ve fazlasıyla vaktimizi almakta..

Benim sizlerden ricam şudur ki; Elimizde hazır word de yazılmış tahkikat evrakları mevcut. zaten önemli olan toplam 3-4 tane evrak var. gerisi teferruat.. bahse konu evrakları excel formatında köprü oluşturarak tek seferde girilip aynı şeyleri tekrar tekrar girmekten kurtulmanın yolunu arıyoruz..

Excel konusunda bizlere yardımcı olabilecek kardeşlerimizi arıyoruz.. İlgilenecek kardeşlerimle irtibata geçip evrakların hazır formatlarını bilgisayar ortamında gönderebilirim. Devletimizin işini oldukça hızlandıracağına adım gibi eminim.

İnanın bahsettiğim konuda yardımlarınızı bekleyen bir çok polis meslektaşlarım var. İçeride bulunduğumuz durum zaten ağır, birde evrak işleri dahada ağırlaştırıyor. Açıkçası bizlerinde excel konusunda pek bir bilgimiz yok, bu nedenlede kendimiz bilgi olmadan pek bir şey yapamıyoruz..

Fazla vaktinizi alacağını sanmıyorum, zaten herşey hazır.. sadece word formatı excel e göre ayarlanıp köprü oluşturulacak..

Desteklerinizi bekliyoruz.. İyi çalışmalar..

İletişim:
rcpsng@gmail.com
recepsengun@hotmail.com

Forumumuzda özel dosya hazırlamıyoruz. Forum kuralları gereği; örnek bir dosya ekleyip ne istediğinizi net olarak açıklamanız gerekiyor. Hem soruyu hem de cevabı forumdaki bütün arkadaşlar görmeli ve çözüm yöntemlerinden faydalanmalıdır.
Kolaylıklar dilerim.

Burada bir örnek hazırlamaya çalıştım. Benim sorum şu;

Yukarıda en üstte siyah çizgiler metin kısmı içeriyor. Hemen altında tablo şeklinde kırmızı kutu içerisinde 1. şahsın bilgileri yer alıyor. Şimdi, eğer ifadesini alacağımız şahıs bir kişiyse burada sorun yok. Ancak, bazen şahıs 2-3 kişi olabiliyor. Bunuda resimde daireler olarak gösterdim. 3. şahıstan sonra ise tekrar metin kısmını girdim. Excelde hazırlanan bu dökümanda eğer 2-3 şahıs yoksa, 1. kırmızı kutu içerisinde bulunan 1. şahıs bilgilerinden sonra 2-3 şahıs bilgilerine gerek olmadığı için bu arada kalan kısım bayağı bir boşluk kalıyor. Boşluğuda ok şeklinde gösterdim.

Şimdi, excelde yapacağım dosyada şahıs bilgileri girilen kısımda 2-3 şahıs bilgileri yok ise bu kısmın boş kalmaması için ne yapılabilir. 2. ve 3. şahısların bilgileri girileceği zaman birşey yapıp otomatik o alana tablonun eklenmesini nasıl sağlayabiliriz..?

Bu arada tablo içerisindeki bilgileri excelde otomatik olarak formül yaparak yazdım. Ayrı bir sayfada yaptığım bilgi girişleri, sonradan belirlediğim uygun yerlere dolduruluyor.

Örnek excel çalışmasını gönderdim arkadaşlar.. Oradanda ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Yalnız, örnek dosyada tek bir şüpheli şahıs var.. Herşey normal görünüyor. Üst yazı da bulunan tek şahıs değilde 2-3 şahıs olsaydı bunları nasıl ekleyebilirdim.. Tabi arada boş görünüm olmadan.. Sonuçta evrak adliyeye gidecek, boşluk kalmadan şahısların bilgileri bulunan tablo sayısını nasıl arttırabiliriz...

Bu arada ben yine resmi de ekliyorum.. Daha açıklayıcı olur..

Ekli dosyalar

• ÖRNEK.jpg
    ÖRNEK.jpg
    85.2 KB · Görüntüleme: 16
  • örnek.rar
    örnek.rar
    27.4 KB · Görüntüleme: 24
Örnek excel çalışmasını gönderdim arkadaşlar.. Oradanda ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Yalnız, örnek dosyada tek bir şüpheli şahıs var.. Herşey normal görünüyor. Üst yazı da bulunan tek şahıs değilde 2-3 şahıs olsaydı bunları nasıl ekleyebilirdim.. Tabi arada boş görünüm olmadan.. Sonuçta evrak adliyeye gidecek, boşluk kalmadan şahısların bilgileri bulunan tablo sayısını nasıl arttırabiliriz...

Bu arada ben yine resmi de ekliyorum.. Daha açıklayıcı olur..

Mümkünse dosyanızı 2003 formatında ekleyiniz, herkesde 2007 yok..

Geri