• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

plakayı birden fazla grup listesinden hangisine ait olduğu

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım ekli dosyamda sorumu ilettim
indis formülü ve kaydır formülü ile bulmaya çalıştım ama sonuca ulaşamadım bu sorum ile ilgili.

Ekli dosyalar

Eğer sadece 1 yerde geçecekse aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=İNDİS($D$4:$G$4;MAK(EĞERSAY($D$5:$D$29;J5)*1;EĞERSAY($E$5:$E$29;J5)*2;EĞERSAY($F$5:$F$29;J5)*3;EĞERSAY($G$5:$G$29;J5)*4))

Merhaba
Alternatif olsun.
Kod:
=DOLAYLI(ADRES(4;TOPLA(EĞER($D$5:$G$29=$J$5;SÜTUN($D$5:$G$29)))))
Dizi formülüdür. Formülü hücreye yazdıktan sonra enter tuşuna basmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile formülü bitiriniz.

.

Alternatif:

Kod:
=INDIRECT(ADDRESS(4;SUMPRODUCT((C4:G29=J5)*(COLUMN(C4:G29)));4))

Kod:
=DOLAYLI(ADRES(4;TOPLA.ÇARPIM((C4:G29=J5)*(SÜTUN(C4:G29)));4))

.

çözümler için teşekkür ediyorum

sayın Asi_kral ve sayın idris serdar beyler;
formülleri uyguladım:
sayın Asi_kral sizin formül #DEĞER hatası vermektedir.

diğer yazan arkadaşlar;
* J sütununa listede olmayan plaka yazılırsa "PLAKA YOK" uyarısını veren şekilde formülü geliştirebilir misiniz? Zira hatalı plaka girmek ya da plaka varmı diye kontrol etmek gerekirse...
** J sutunu seçimden plaka getirmek için veri doğrulamaya bütün grupların içindeki plakalar nasıl getirtilebilir. gruplara ad vererek denemek istedim yapamadım...

lütfen * ve ** soruları için yeniden formül yapabilir misiniz. excel2003 için.

Teşekkür ederim.

sayın Asi_kral ve sayın idris serdar beyler;
formülleri uyguladım:
sayın Asi_kral sizin formül #DEĞER hatası vermektedir.

diğer yazan arkadaşlar;
* J sütununa listede olmayan plaka yazılırsa "PLAKA YOK" uyarısını veren şekilde formülü geliştirebilir misiniz? Zira hatalı plaka girmek ya da plaka varmı diye kontrol etmek gerekirse...
** J sutunu seçimden plaka getirmek için veri doğrulamaya bütün grupların içindeki plakalar nasıl getirtilebilir. gruplara ad vererek denemek istedim yapamadım...

lütfen * ve ** soruları için yeniden formül yapabilir misiniz. excel2003 için.

Teşekkür ederim.
.

Benim formülüm için:

Excel 2003;

Kod:
=IF(ISERROR(INDIRECT(ADDRESS(4;SUMPRODUCT((C4:G29=J5)*(COLUMN(C4:G29)));4)));"Plaka Yok";(INDIRECT(ADDRESS(4;SUMPRODUCT((C4:G29=J5)*(COLUMN(C4:G29)));4))))

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI(ADRES(4;TOPLA.ÇARPIM((C4:G29=J5)*(SÜTUN(C4:G29)));4)));"Plaka Yok";(DOLAYLI(ADRES(4;TOPLA.ÇARPIM((C4:G29=J5)*(SÜTUN(C4:G29)));4)))
)

Excel Üst sürümler:

Kod:
=IFERROR(INDIRECT(ADDRESS(4;SUMPRODUCT((C4:G29=J5)*(COLUMN(C4:G29)));4));"Plaka Yok")

Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI(ADRES(4;TOPLA.ÇARPIMT((C4:G29=J5)*(SÜTUN(C4:G29)));4));"Plaka Yok")

.

Benim formülüm için:

Kod:
=EĞER(EĞERSAY($D$5:$G$29;J5)=0;"PLAKA YOK";İNDİS($D$4:$G$4;MAK(EĞERSAY($D$5:$D$29;J5)*1;EĞERSAY($E$5:$E$29;J5)*2;EĞERSAY($F$5:$F$29;J5)*3;EĞERSAY($G$5:$G$29;J5)*4)))

sayın yusuf44
sizin çözümünüzde veriler kaç sütundan (gruptan) oluşacaksa o kadar içeriyo yani ben 20 gruplu bir tablo gönderseydim sizin formül çooook uzun birşey olsaydı diğer formüller aralık bazında çözümler yapmış.

O zaman onları kullanırız :)

arkadaşım sizin formülü kullanıyor
YUSUF44 (teşekkürler)

ellerinize sağlık. Şu fonksiyonlu çözümleri gördükçe çocuk gibi seviniyorum

Geri