• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

plakalara göre toplam alma

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2007
çok uğraştım ama çözüm bulamadım ek-teki gibi bir listem var, plakalara göre toplam almam lazım. Mesela 147100-147118 aralığındaki araçların aldığı yakıt miktarının toplamını başka bir sayfada tolamam lazım. Acil yardım bekliyorum.:frown:

Ekli dosyalar

çok uğraştım ama çözüm bulamadım ek-teki gibi bir listem var, plakalara göre toplam almam lazım. Mesela 147100-147118 aralığındaki araçların aldığı yakıt miktarının toplamını başka bir sayfada tolamam lazım. Acil yardım bekliyorum.:frown:
Merhaba,

Yuvarlak bir anlatım ile konuyu anlamak biraz zor.

Dosyanızda biraz açıklama yapınız. Almak istediğiniz sonuçları manuel olarak yazınız ve nasıl o sonuçlara ulaşılacağını açıklayınız.

açıklama

mesela listedeki 147100 - 147118 arasında bulunan sekiz aracın aldığı toplam yakıt miktarını başka bir sayfada görmek istiyorum.
Çünkü her ünitenin belli bir plaka aralığı var, 147100-147118 veya 147130-147153 gibi aralıklara göre toplam kullanılan yakıt toplamlarını görmek istiyorum.
ilginiz için teşekkür ederim.

Basit ve nispeten uzun ama durum kurtarır bir çözüm olarak ;
1- 488 adlı bir boş sayfa ekleyin
2- Bu kodları bir module yapıştırın ve çalıştırın

Mahir bey veya diğer ustalarımız daha iyisini verebilir, bu sadece acil simidi gibi ...

Sub Makro4()

Sheets("Sayfa1").Select
ActiveSheet.Range("$A$4:$O$100").AutoFilter Field:=7, Criteria1:="59 DC 488"
Range("A5:N114").Select
Selection.Copy
Sheets("488").Select
Range("A5").Select
ActiveSheet.Paste
Range("A1").Select
Sheets("Sayfa1").Select
Application.CutCopyMode = False
ActiveSheet.Range("$A$4:$O$100").AutoFilter Field:=7
Range("A2").Select
Sheets("Sayfa1").Select
Range("A1:N4").Select
Selection.Copy
Sheets("488").Select
ActiveSheet.Paste
Range("A2").Select
ActiveWorkbook.Save

End Sub

anlatamadım

plaka listesinde bulunan aşağıdaki aralıklardaki plakaların tamamının toplamını görmem lazım

1. ünite: 147100 başlayıp 147118 bitiyor, yani toplam 20 araç bunların hepsinin toplamı Ünite-1 diye toplanmalı.

Hangi sütun toplatılacak "L" mi "J" mi

Alınan yakıt miktarı sutunu toplanacak ama plakalara göre değil, birden fazla plakayı bir arada olacak

Ben yanlış sutunu söyledim dağıtılan yakıt sutununa göre işlem yapacak kusura bakmayın akşam 20:00 dan beri uğraşıyorum kafam allak bullak oldu.

Anladım mustafa1207 oldu, nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum, çok sağol!!!!!!

10 nolu mesajı güncelledim. Oradan indirebilirsin.Biraz dolaylı bir çözüm oldu.Umarım işini görmüştür.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Geri