• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot Tabloda Formül Hatası

Fotodan , kendi hesabıma hiç bir şey anlamadım ne nereden nasıl bağlanıp da hatalı hesaplıyor ... Bir dosya olarak www.dosya.tc gibi bir siteye yükleyip linkini burada paylaşırsanız cevabınız daha çabuk gelebilir.

Resimden anlamak zor ancak çok yüksek ihtimalle virgülden sonraki basamak sayısıyla ilgilidir.

Özet tabloyu ayarlarken "incelenmiş araç adedi"ni satırlar kısmına almışsınız, onun değerler kısmında olması gerekir. Özet tablo doğru işlem yapıyor. Sadece diz tasarımı tam yapamamışsınız.

Yusuf44 bey merhaba. "İncelenmiş araç adedi" değerler kısmına aldım. Ortalama etiketiyle doğru değeri gösterdi. say yada toplamda doğru değeri göstermiyor. şimdi Pivot tablo hesaplanmış alan kısmından ='Ödenen miktar'-'incelenmiş araç adedi' yaptığımda yine yanlış değeri üretiyor.

Pivot dışında bir hücreye tıklayıp (=e4-f4) =ÖZETVERİAL("Toplam Ödenen miktar";$A$3;"Kapı No";"M3001";"Malzeme Folyosu";81100422;"Malzeme Adı";"CIVATAM6X20";"Malzemenin Birim Fiyatı";1,58)-ÖZETVERİAL("Ortalama incelenmiş araç adedi";$A$3;"Kapı No";"M3001";"Malzeme Folyosu";81100422;"Malzeme Adı";"CIVATAM6X20";"Malzemenin Birim Fiyatı";1,58)

yaptığımda doğru sonucu veriyor. fakat bu hücreyi aşağı doğru çekemiyorum. yanlış sonuç veriyor.

Siz hesaplanmış alan ile doğru sonuçları bulabildinizmi

Örnek dosyanızda:

81100422 folyolu ürünün ödenen miktarı :

3+52=55 ve incelenmiş araç adedi"ni ise

1+1= 2 olarak görünüyor.
Aradaki fark:
55-2=53

Sizin yaptığınız tablo da zaten bu sonucu veriyor. Siz 54'ü nasıl buldunuz bilmiyorum. Ancak tablonuzdan ve açıklamanızdan çıkan sonuç özet tabloda doğru olarak yer almaktadır.

Örnek dosyanızda:

81100422 folyolu ürünün ödenen miktarı :

3+52=55 ve incelenmiş araç adedi"ni ise

1+1= 2 olarak görünüyor.
Aradaki fark:
55-2=53

Sizin yaptığınız tablo da zaten bu sonucu veriyor. Siz 54'ü nasıl buldunuz bilmiyorum. Ancak tablonuzdan ve açıklamanızdan çıkan sonuç özet tabloda doğru olarak yer almaktadır.

1+1=2 olarak toplamamalı. orada gördüğüm 55 değerinden orada gördüğüm 1 değerini çıkartmalı sonuç 54 olmalı. arka planda satır sayısı kadar toplama yapıyor sanırım.

ilginç olan... tek tek her hücreye örnek e4-f4 yaptığımda doğru sonucu veriyor yani 55-1=54 yada 13-2=9 sonucunu buluyorum. fakat satır sayım çok elle hepsine yazamam.. yada aşağı doğru çektiğimde pivot formülü aynı satırda sabit kalıyor.

Hocam hata İncelenmiş araç adedi kısmında 1+1 şeklinde toplamamalı yada 2+2 şeklinde.. incelenmiş araç adedim ekranda gördüğüm sayılar. yani
81100422 folyosu için incelenmiş araç adedi 1
81100491 folyosu için incelenmiş araç adedi 2 olmalı

buna göre toplam ödenenden çıkartmalı.

Sorunumu Özetverial formülü ile çözdüm. Hesaplanmış alan incelenmiş araç adedi kaç satırda geçiyorsa o kadar toplamı işleme alıyor. Fakat formül tabloda yazan değeri esas alıyor. Bana tabloda yazan "Ödenen Miktar"-"İncelenmiş araç adedi" değeri lazımdı. Özetverial formülüyle hallettim. çok teşekkürler..

Geri