• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot tablo Alt Toplam Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Merhabalar ekteki dosyada pivot tabloda genel toplam ve alt toplam yanlış sonuç veriyor . Hesaplanmış alan ekledim Toplam MALIYET yanlış sonuç veriyor alt toplamı ve genel toplamı yardımcı olursanız sevinirim bir türlü yapamadım.

Ekli dosyalar

Selam hocam çözümü yok sanırım anladığım kadarıyla

Valla uğraştım ama beceremedim :) halen bakıyorum.
Manuel işlem yapmakta fayda var gibi.

Sorun; hesaplanmış alanlarda toplam satırının sizin beklediğiniz gibi sütun toplamı değil de diğer satırlarda olduğu gibi belirttiğiniz formülle hesaplanmasından kaynaklanmaktadır.

Yani; 969,50*88 = 85316

.

Teşekkürler haluk hocam ondan dolayı yapıyormuş ozaman peki çözümü varmıdır

Pivot tablo kısmında bunun çözümü yok. Verilerin alındığı tabloda bununla ilgili bir alan ekleyip, onu Pivot'a dahil edebilirsiniz.

.

Teşekkür ederim hocam ilginize makro ile pivot tablo gibi yapabilme şansınız varmıdır . Örnek pivot tablodaki gibi olucak Teşekkür ederim tekrardan

Teşekkür ederim hocam ilginize makro ile pivot tablo gibi yapabilme şansınız varmıdır . Örnek pivot tablodaki gibi olucak Teşekkür ederim tekrardan

Kardeşim örnek bir çalışma paylaşıyorum;
Konu kendi konumdur.
Fakat oldukça zahmetli bir iş makro-vba ile pivot..

Cok sağolun hocam inceliyorum yapabilcegimi zannetmiyorum tabiki ama

Bence en kestirmesi, daha önce dediğim gibi veri tablosunda 1 sütun daha ilave etmek ve Pivot'u ona göre düzenlemek.

Örnek dosyanız ektedir...

.

Ekli dosyalar

Hocam dediğiniz gibi en basiti buymuş düşünemiyoruz bazen elinize sağlık iyi akşamlar dilerim

Geri