• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot Tablede 2 sutunu birleştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umit1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

umit1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 TR
Merhabalar,
Pivot Tablede 2 sutunu tek sutun olarak toplatabiliyormuyuz.

Ekli dosyalar

Satılar toplam diye bir sütunda belirttim. Sütunların sabit kalmasını istiyorsunuz anladığım kadarıyla,

=$B5+$F5, yazıp aşağı doğru hücreyi doldurursanız, satır verileri değişir, ancak B ve F sütunları değişmez. Örnek ekte.

Ekli dosyalar

Teşekkür Ederim ilginiz için yalnız pivot tablenin içerisinde bir çözümü varmıdır. ben b ve f sutunlarını kaldırıp tek sutun olarak toplanna sutunu eklemek istiyorum

Merhaba.

Fikir olarak şöyle bir şey yapılabilir sanırım.
Mevcut veri tablosunun sonuna (P sütununa) yeni bir başlık (HESAP ADI 2 gibi) ekleyerek, P2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp,
Özet Tabloyu da P sütununu da kapsayacak şekilde belirleyip, Özet Tablo alanları bölümünden HESAP ADI 2'yi seçip, bunu
Özet Tablo alan ayarlarındaki SÜTUNLAR bölümüne fareyle sürüklerseniz istediğiniz olur gibi görünüyor.
Rich (BB code):
=EĞER(YADA(SOLDAN(D2;4)="1000";SOLDAN(D2;4)="1010");"1000 + 1010"&PARÇAAL(D2;5;255);D2)

Son düzenleme:
Teşekkürler İdris abi hesaplanmış ögeye bakmıştım ama becerememiştim elinize sağlık.

Son düzenleme:
İdris Abi Sana yazacaktım Uykudan kalkıp bakmıştım yanlış yazmışım. Eline sağlık abi. Abi birde bu hesaplanmış alanı ekleyince filitreler bozuluyor ekteki gibi her kırılıma bütün firmaları atıyor onun bir çözümü varmı

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri