• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot Table ile Tekil Saydırma Hk.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Merhabalar,

Kişisel işlerim için Excel ile çalışan kullanıcıyım, basit tablolar, grafikler ve hesaplamalar yaparım genelde.

Bir kaç gündür de kendime basit bir aroma tarifi ve malzeme listesi çıkartıp, alışveriş yapacağım zaman, hangilerinden almam gerektiğini çıkartmaya çalışıyorum fakat tıkandım kaldım.

Yapmaya çalıştığım şey;

Tarif - Malzeme - Marka şeklinde 3 sütundan oluşan bir tablo aracılığı ile malzeme ve marka çeşidini çıkartmaya çalışmak.

Özetle;
Ertesi gün A ve B tariflerini hazırlayacağım. A tarifi için 1,2 ve 3, B tarifi içinse 1,3 ve 4 bileşenleri gerekiyor.
Yani ben aslında 1-2-3 ve 4 bileşenlerini alsam iki tarifi de yapabileceğim fakat Pivot tablosu ile uğraştığımda bana 4 değil, 6 bileşenden bahsediyor (1 ve 3'ü iki kere sayıyor) ve aynı şey marka içinde geçerli, 4 yerine 6 farklı marka bildiriyor.

Bu tabloyu nasıl bir işlemden geçirip istediğim sonucu elde ettirebilirim? Fikriniz var mıdır?

Örnek;
Görseldeki iki tarif için aslında 9 çeşit aroma gerekiyor. Bunu nasıl hesaplatabilirim?

l3g16X.png

Malesef, yine aynı sonuç.

Sanırım ekteki görsel daha iyi anlatacaktır sorunumu.

Kırmızı ile işaretlediğim alan Turuncu ile işaretlediğim alanın toplamını gösteriyor. Yani 6 sonucunu veriyor, fakat benim ihtiyacım olan kaç tane değil kaç çeşit olduğu yani aradığım cevap 5.

Bunu tablodan elde edebilirsem bir sonraki işlemde bu 5 değerini başka bir işleme sokacağım çünkü.

X9zpdR.png

Geri