Pivot Table ile raporlama hakkında

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Sevgili ve değerli arkadaşlar, hepinize kolay gelsin. benim sorunum "Pivot Table" Raporlama hakkında. Ekteki dosyada yer alan tabloyu Pivot Table ile raporlandırmak istiyorum. Bunu üzerinde çalışıp bana uygulamayı gösterebilir misiniz? Ben her bölümün toplamalarını isimleri karşılığı raporlandırmak istiyorum. Datatnın altından gerçekleştirilen bu raporlamayı başarılı kuramadım. Bu tabloda değişik katlar ve içersinde yer alan departmanlara ait bilgiler ve imalatları ile bu imalatların tutarları ile her bölümün altında toplamları var. Bana acilen yardım edermisiniz?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Tablonuzu önce Veri tabanı mantığı şeklinde dizayn edin. Bu şekliyle Pivot Table üretemezsiniz.

Mantığı şu; her sütuna bir başlık (ad) vereceksiniz. satır aralarında münkünse boşluk olmayacak ve verileriniz bu başlıklara göre tasnif edeceksiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Uygulama üzerinden gösterebilirmisiniz?

Veri tabanı şeklinde her colana bir alan atayacağım ama ben de göreceksinizki 1. katdaki ofisler 2. kattaki ofisler var yani katmanlı bir yapı var. Ekteki dosyadan örnek verirseniz çok mutlu olacam. Yardımınızı acilen bekliyorum.
Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
YURTTAŞ çok teşekkür ederim yardımınız için. Ayırdığınız zaman ve zahmet için ne desem hafif olur. Çünkü bundan sonra böyle bir tablo oluşturmada izlemem gereken yolu sayenizde kavradım. Sizin de işleriniz rast gitsin, saolun görüşmek ümidi ile.

NOT: Bu şekilde bizde başaka arkadaşların sorunlarına daha doğru cevap verebileceğiz..:hey:

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-06-2023
Merhaba;

Sanırım Sn. Yurttasın gözünden kaçtı. Forumda genel olarak (Çok acil, lütfen) başlıklı sorulara cevap verilmiyor. Forum kuralların aykırı

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Soruya cevap verilmesi nedeni ile bu seferlik başlığı değiştirdim.