• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot hakkında yardım arkadaşlar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhaba ekte mevcut olan dosayaya satış elemanları ve fatura kestikleri saatleri mevcut ben tablodaki en geç yani son fatura kestiği saati pivot uyguluyarak görmek istedim ama hata veriyo çözemedim veya başka bi formülden yapabilir miyim ??

şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayın yasinkaratas,
Pivot çözüm ekte inceleyiniz.
Muhtemelen saatlerin yazılı olduğu alan saat biçiminde olmadığı için sonuç alamadınız.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

pivot hakkında yardım arkadaşlar

merhabalar

ektedeki dosyada mevcut sr isimleri ver fatura kestikleri saatler bulunmakta en son hangi saatte fatura kesildiğini pivot uyguluyarak görmek istiyorum yapıyorum bi türlü olmuyor tarif ederek anlatır mısınız ?

pivot hakkında yardım

merhabalar

ektedeki dosyada mevcut sr isimleri ver fatura kestikleri saatler bulunmakta en son hangi saatte fatura kesildiğini pivot uyguluyarak görmek istiyorum yapıyorum bi türlü olmuyor tarif ederek anlatır mısınız ?

Ekli dosyalar

Sayın Yasinkaratas,
Pivot ile ilgili sitede çok örnek var ben basit şekilde örnek dosyada yaptım ancak anlatmaya gelince iyi anlatamam! yinede; ilk önce saatlerin olduğu alanın tümünü seç hücre biçimlendirme ile saat formatına çevir. çünkü şu an saat formatında değil metin olarak gözüküyor. boş bir hücreye 1 rakamını yaz kopyala saat alanının tümünü seç özel yapıştır değerleri çarp tamam dediğinde sayısal olacak sonrada pivot tablo haline getirdiğinde değerleri alan ayarlarından en büyük olarak seç bence bu kadar.
bir örnek de pivotsuz yapabilirsin G3 yazan hücreye personel isimlerini yazıp istediğin sonucu bulabilirsin. kolay gelsin

Kod:
=MAK(EĞER($A$2:$A$665=G3;$B$2:$B$665))

Geri