• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Personel Maaşı Hesaplaması..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
İyi Günler Ben Ekteki Dosyada Personel maaşları için ayrı bir tablo yaptım..bu tabloda Genel Tablosundan Personel isimlerine göre maaşların ay ay çekilmesini istiyorum..1 ayda birden fazla maaş verilmiş olabilir..o yüzden toplanıp hesaplanmasını istiyorum..Excell 2013 kullanıyorum dosyam makroludur..Eski kodlar çalışmıyor yani..birde aylık maaşlar tablosunda değer bulamayınca hücrelere sayı yazısı geliyor onunda boş gelmesi sağlanabilinirmi ?..Hocalarıma Şimdiden Teşekkür Ederim..

Ekli dosyalar

Sayın izomer merhaba,

Sayı hatasından kurtulmak için,

EĞERHATA(İNDİSLİ FORMÜL;"") bunu uygulayın.Aylık Maaş'lar tablonuz kullanışlı değil, en ufak değişiklikde bütün formülleri elle düzeltmek gerekiyor, kopyala yapıştır imkanı yok.

Maaşları bulmak için,Çıkan Bakiye sütunundan hesaplanmıştır. Kasa formatınızda da bana göre değişiklik yapın. İsimleri Veri Doğrulama Liste'den getirterek hatalı isim yazmanın önüne geçin,Açıklamanın yanınada ödeme tipi sütunu açabilirsiniz.Mevcut tablonuz için,

Personel Maaş C2 hücresine,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY(Genel!$A$3:$A$1000)=SÜTUN(A$1))*(ESAYIYSA(MBUL($A2;Genel!$B$3:$B$1000)))*(ESAYIYSA(MBUL("maaş";Genel!$B$3:$B$1000)))*(Genel!$D$3:$D$1000))

Hocam Personel maaş çok güzel çalışıyor elinize sağlık veri doğrulamada yapıcam...aylık maaş için başka bir şey düşünülemezmi ?..Aylık maaş formülünüde siz vermiştiniz o yüzden soruyorum..

Geri