Personel kayıt da raporlama yapmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 Tr
Merhaba arkadaşlar ben daha yeniyim ve çok fazla bilgim olmadığı için burdan öğrendiğim bazı kodlarla çok basit bir şekilde personel kayıt yaptım.Ama bu kayıtlarda raporlama nasıl yaptırabilirim acaba.Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.Raporlama ve açılış sayfasından kayıt sayfasına giden menü ile ilgili yardım ederseniz sevinirim.Dosyayı ekliyorum onun üzerinden bakabilirsiniz.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
ekteki çalışmanızda 1 sayfa var raporlamadan kastınız eski kayıtları görmekse çalışmanıza ara butonu ve combobox ekledim comboboxdan seçip ara butonuna basın. farklı bir raporlamaysa isteginiz daha net anlatın iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 Tr
ekteki çalışmanızda 1 sayfa var raporlamadan kastınız eski kayıtları görmekse çalışmanıza ara butonu ve combobox ekledim comboboxdan seçip ara butonuna basın. farklı bir raporlamaysa isteginiz daha net anlatın iyi çalışmalar.
Öncelikle ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim Sayın fedeal.Eklediğiniz özellikler işime yarar çok.Bir de öğrenmek istediğim ben bu sayfayı tıkladığımda ilk önce ana sayfanın açılmasını ve bu sayfada da kayıt formu-raporlar vs.gibi menü düğmelerine tıklayarak kayıt sayfasına gitmek istiyorum,bunu nasıl yapabilirim?Raporlamaya gelince 2.sayfa açıcam ve orada mesela isime göre-tarihe göre-ssk nosuna göre arattırıp bilgilerin o sayfaya dükülmesini istiyorum.Çok şey istedim ama ilgilendiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.Size de iyi çalışmalar kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 Tr
istediginiz böyle birşeymi?
Evet çok teşekkür ederim güzel olmuş,bu şekilde istiyordum.Bazı programlarda görüyorum mesela personel kayıt-rapor userform'u başlangıç sayfası olarak açılıyor.sonra ordan personel kayıta tıklıyorsun ve o sayfadan da kayıt formu yazan yere tıklayıp userform2 açılıyor.eğer böyle oluyorsa daha iyi olur ama bu şekilde de olur benim istediğim gibi.Benim istediğim gibi olması için heralde 2.sayfa hazırlanması gerekiyor.Yardımlarınız ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim.Burayı takip ediyorum ve geliştirmek istiyorum bu örnekleri.İyi akşamlar.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
rica ederim umarım yardımım olmuştur yeni sayfalar ekleyin ihtiyacınız olan kodlar butonları tıklayıp inceleyin birde calışmanıza birkaç ilave yaptım (can sıkıntısından) burdada ihtiyacınız olan kodlar olabilir iyi calışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 Tr
rica ederim umarım yardımım olmuştur yeni sayfalar ekleyin ihtiyacınız olan kodlar butonları tıklayıp inceleyin birde calışmanıza birkaç ilave yaptım (can sıkıntısından) burdada ihtiyacınız olan kodlar olabilir iyi calışmalar.
Sayın Fedeal son yolladığınız örnek güzel olmuş işime yarayacak özelliklr var ama giriş sayfasındaki commandbutton1 yazan düğmeyi değiştiremiyorum ben.İsmini "menü" olarak değiştirmek istedim ama yapamadım.Nereden değiştirebilirim acaba ben onun ismini ve düzenleyebilirm.Teşekkür ederim.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
properties penceresinin name bölümünden degiştire bilirsiniz. ancak ismi degiştirdikten sonra komutu da degiştirmelisiniz.

Private Sub menü_Click()
Unload UserForm1
PERSONELKAYITFORMU.Show
End Sub

dügmenin görünen ismini değiştirecekseniz.properties penceresinden caption bölümünden degiştirebilirsiniz. properties penceresi görünmüyorsa visual basic açıkken f4 e basın. iyi calışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 Tr
properties penceresinin name bölümünden degiştire bilirsiniz. ancak ismi degiştirdikten sonra komutu da degiştirmelisiniz.

Private Sub menü_Click()
Unload UserForm1
PERSONELKAYITFORMU.Show
End Sub

dügmenin görünen ismini değiştirecekseniz.properties penceresinden caption bölümünden degiştirebilirsiniz. properties penceresi görünmüyorsa visual basic açıkken f4 e basın. iyi calışmalar.
İlginiz için çok teşekkür ederim Fedeal ama ben yapamadım ya.Çünkü visual basic'i açtığımda giriş yazan sayfada bulunan "commandButton1" düğmesine ait herhangi bir kod göremedim.Düzenlenen yeri bulamadım yani.Sizin dediğinizi userFormların ismini ve komutlarını değiştirmeyi biliyorum ama o sayfada bulunan komuta ait kodları ve userformu bulamadım ben.Teşekkür ederim.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
pardon ben yalnış anlamışım.visual basicten sayfa1(giriş) üzerini tıklayın sayfa açılınca properties sekmesinden (açılır kutudan) commandbuton1 i seçin geç oldu kusurabakmayın iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 Tr
pardon ben yalnış anlamışım.visual basicten sayfa1(giriş) üzerini tıklayın sayfa açılınca properties sekmesinden (açılır kutudan) commandbuton1 i seçin geç oldu kusurabakmayın iyi çalışmalar.
Sayın Fedeal ben bir türlü o dediğiniz bölümü bulamadım.Dediğinizi anladım ama o değişikliği yapcak bir yer yok.O komut düğmesini hiç bir şekilde değiştiremiyorum.Ben excel 2007 kullanıyorum acaba bundan dolayı mı o komut düğmesini değiştiremiyorum.Size dosyayı tekrar yolluoyorum siz de bir bakabilir misiniz size zahmet.Daha çok bilmediğimden dolayı anlamıyor olabilirim.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Düzelttim bir yöntemini daha açıklamaya ekledim kontrol edin isterseniz.

çalışmanızı güncellediginizi fark etmedim dosyayı güncelledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 Tr
Düzelttim bir yöntemini daha açıklamaya ekledim kontrol edin isterseniz.

çalışmanızı güncellediginizi fark etmedim dosyayı güncelledim.
Çok teşekkür ediyorum sayın Fedeal.Tam istediğim de bu şekildeydi.İlginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
ricaederim iyi akşamlar.