• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Personel ise giris saatlerini ayiklamak

Excel Vers. ve Dili
2010, 2007 veya 2003 English
Merhaba arkadaslar,

Okulumuzda giris yaparken kullandigimiz bir sistem var ve cok kullanissiz log tutuyor. Biz asagidaki excel orneginde verdigim karmakarisik hali duzenli bir hale sokmak istiyoruz. Mesela ikinci bir excel sayfasinda tumpersonelin adi sabit bir sekilde duracak ust tarafta ayin gunleri olacak ve ilk sayfaya her ay kopyaladigimiz datadan saat bilgilerini otomatik olarak ayiklayip gun be gun diger sayfadaki personelin hanesine eklenecek. Boyle bir sey excel ile mumkun mu?
Yardimci olacaklara simdiden tesekkur ederim.

Dosya Excel 2003 formatinda- xls
Dosya Excel 2010 formatinda - xlsx

Merhaba arkadaslar,

Okulumuzda giris yaparken kullandigimiz bir sistem var ve cok kullanissiz log tutuyor. Biz asagidaki excel orneginde verdigim karmakarisik hali duzenli bir hale sokmak istiyoruz. Mesela ikinci bir excel sayfasinda tumpersonelin adi sabit bir sekilde duracak ust tarafta ayin gunleri olacak ve ilk sayfaya her ay kopyaladigimiz datadan saat bilgilerini otomatik olarak ayiklayip gun be gun diger sayfadaki personelin hanesine eklenecek. Boyle bir sey excel ile mumkun mu?
[/URL]

Ek dosyadaki gibi olabilir.

Ekli dosyalar

Hocam siz ne yaptiniz ben bu soruya cevap alacagimdan bile umitli degildim, siz tam cevabi pat diye vermissiniz ellerinize saglik ne diyecegimi sasirdim, cok tesekkur ederim.

Kucuk bir ilave daha gerektigini farkettim bilmiyorum yapabilir miyiz? Aslinda soru daha karmasik olmasin diye personelin isten cikis saatini ilave etmemistim ve az once farkettimki onemli bir noktaymis :)

Allttaki linke tekrar excel upload ettim vaktiniz varsa yardimci olursaniz sevinirim.

Yeni log.xls

Kucuk bir ilave daha gerektigini farkettim bilmiyorum yapabilir miyiz? Aslinda soru daha karmasik olmasin diye personelin isten cikis saatini ilave etmemistim ve az once farkettimki onemli bir noktaymis :)

Buton altındaki kodları aşağıdaki şekilde değiştirmeniz yeterli.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

For a = 3 To Sheets("Personel").Cells(65000, 1).End(xlUp).Row
For b = 1 To Sheets("Raw data").Cells(65000, 1).End(xlUp).Row
 c = Len(Sheets("Personel").Cells(a, 1))
 If Left(Cells(b, 2), c) = Sheets("Personel").Cells(a, 1) Then
 d = Day(Cells(b, 1)) * 2
 If Hour(Cells(b, 1)) > 12 Then d = d + 1
Sheets("Personel").Cells(a, d + 1) = Hour(Cells(b, 1)) & ":" & Minute(Cells(b, 1))
End If
Next
Next

End Sub

Hocam muthissin bu kadar net dogrudan cozumu iceren cevabi bugune kadar hic bir forumda hicbor kisiden almamistim. Tesekkurler

Geri