• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Personel Bordrosu Hazırlamak

Excel Vers. ve Dili
exel 11.0
Arkadaşlar yeni yılınız kutlu olsun
Benim sizden bir isteğim daha olacak ekteki dosyanın ilk sayfasında veriler yer almakta ikinci sayfada ise personel bordrosu. Ben bordro çıktısı almak istediğimde ikinci sayfanın tamamına verileri manüel olarak giriyorum, acaba sadece bir veya iki komutla ilk sayfadaki verileri ikinci sayfaya aktaramazmıyım, yani bordro talebinde bulunan kişinin sicil numarasını veya adını yazınca bu kişiye ait veriler bordroya aktarılamazmıyım

Ekli dosyalar

Veri doğrulama ile mümkün. Forumumuzda veri doğrulama/liste ile ilgili birçok örnek var.
"düşeyara" veya "veri doğrulama" yazarak forumda arama yaparsanız örneklere ulaşabilirsiniz.
Ayrıca sizin dosyanıza bir iki bilgiyi uygulayarak ekledim. Renkli hücreleri inceleyiniz. İsim yazılan yere tıkladığınızda seçim yapabilirsiniz, seçim yapılınca bilgiler otomatik gelecektir.

Ekli dosyalar

hocam teşekür ederim göndermiş olduğunuz çalışmayı inceledim açıkçası tablonun içerisinde düşeyara formüllerini bişekil öğrenirim ve hücrelere uygularım ama asıl şu isim butonunu çözemedim ben örnekte sadece 3 kişi göndermiştim ama personel sayımız 280 ile 300 arası değişiyor 3 kişilik butonu makro ile mi uyguladınız makrolar hakkında hiç biligiye sahip değilim lütfen yardım ederseniz sevinirim

isimlerin olduğu sütunu seçip bir alan adı vermeniz gerekiyor.
daha sonra isim seçtiğiniz öbür sayfadaki hücreye gelip, veri doğrulama/liste diyeceksiniz ve
alan adı olarak ne yazmışsanız =.... şeklide oraya yazacaksınız.
benim verdiğim 3 kişilik isim listesinde örnek alan adı "isim" idi. Ad Kutusuna "isim" yazdığınız zaman alan adı nasıl veririr anlamış olursunuz.
siz yeniden seçip alan adı vererek veri doğrulamayı düzenleyiniz.

metin hocam dediğiniz gibi alanı adlandırıp bordro sayfasında veri doğrulama kısmını yaptım ama düşeyara formulünü yazıyorum bazı kişilerde verileri doğru giriyor fakat bazılarında çalışmıyor hatamı da anlayamadım düşeyara formulünü sizin yazdığınız bordro sayfası içerisinde de çalışmıyor gibi geldi bana kadro derecesinde değişiklikleri yapıyor ama taban aylık ve aylık tutarda gereken verileri bulmuyor bi göz atarsanız minnetar kalırım hocam ben çalıştığım dosyayı da koydum

hocam teşekürler bire bir çalışıyor sizlere nekadar teşekür etsek azdır buna inanıyorum

tufan bey öncelikle teşekür ediyorum yardımlarınız için ben bu bordroyu kullanırken bi şey fark ettim bizim 300 civarında personelimiz var ve bu bordrodaki seçme butonu sadece ilk altmış kişiye kadar dökümü veriyor
61 ve sonrası için bordro dökümü alamıyorum

arkadaşalar tufan beyin göndermiş olduğu bordro çalışmada 59 kişilik bordro oluyor fakat bizde yaklaşık 300 kişi var bu bordroyu kullana bileceğim şekilde yapabilen varmı
sadece isteyen kişilere bordro çıktısı vermek amacıyla

Son düzenleme:
Geri