• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Performans Puanlama

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Öncelikle selam arkadaşlar,

Çalışanların performansını ölçmek için bir puanlama sistemi oluşturacağım. Bunun için örnek dosyaya 2 kriter oluşturdum. Diğer kriterleri burada öğreneceğim yöntemle kendim yerleştirmeye çalışacağım.

İşlemler sayılarına göre puanlama şu şekilde olacak;
0-10 arası 1 puan,
10-20 arası 1,1 puan
20-30 arası 1,2 puan
30-40 arası 1,3 puan
40-50 arası 1,4 puan
50-60 arası 1,5 puan
60-70 arası 2 puan
70-80 arası 2,3 puan
80-90 arası 2,6
90-100 arası 2,9
her 100 için 3 puan

Kalem sayısına göre ;
0-250 arası 1 puan
250-300 arası 1,1
300-400 arası 1,2
400-500 arası 1,3
500-600 arası 1,4
600-700 arası 1,5
700-800 arası 2
800-900 arası 2,3
900-1000 arası 2,5
her 1000 için 3 puan

Örnek verecek olursak 324 işlem sayısı ve 2575 kalem sayısına sahip bir çalışanın puanı;
işlem sayısı için--> (3*3)+1,2=10,2
kalem sayısı için--> (2*3)+1,4= 7,4 yani toplamda 17,6 puan almış olacak.

Bir çok kriter eklenecek bu şekilde, tabi eksi puanlama da olacak, dediğim gibi diğer kriterleri kendim eklemeye uğraşacağım. Örnek dosyayı mesaja ekledim.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Merhabalar, Muygun hocam,
Çok teşekkür ederim, topla.çarpım fonksiyonunu hiç kullanmamıştım daha önce. Elinize sağlık. Bundan sonraki kriterleri kendim halletmeye çalışacağım. Takıldığım yer olursa tekrardan başınızı ağrıtmak durumunda kalabilirim.

İyi çalışmalar.

puantaj tablosu oluşturma

Merhabalar,
Benim yardım istediğim konu şu:

Kızlar ve erkeklere zamana karşı yapılacak belirli bir sportif test uygulamayı düşünüyorum. Puanlamalar kızlar ve erkekler için ayrı olacak. Her sporcunun bu testi 2 defa deneme şansı olacak. İki denemeden daha kısa sürede bitirilen denemenin puanı sporcuya verilecek. Kızlar ve erkekler için puantaj tablosunu ekteki excel dosyasına aktardım. Yardım istediğim konu, belirli bir sporcunun (adayın) her iki deneme süresini ilgili sütunlara (dosyanın içinde farklı excel çalışma sayfalarında yer alıyor) girdiğimde excel tablosundaki ilgili hücrelerde sporcunun en iyi derecesini ve buna karşılık gelen puanı otomatik olarak görmek istiyorum. böyle bir uygulamayı excel'de yapmak mümkün mü? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim...iyi çalışmalar ve şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

muygun hocam merhabalar,
performans puanlama dosyası altında çözmek istediğim bir soruyu paylaştım. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? İyi çalışmalar ve şimdiden teşekkürler...

Merhabalar,
Benim yardım istediğim konu şu:

Kızlar ve erkeklere zamana karşı yapılacak belirli bir sportif test uygulamayı düşünüyorum. Puanlamalar kızlar ve erkekler için ayrı olacak. Her sporcunun bu testi 2 defa deneme şansı olacak. İki denemeden daha kısa sürede bitirilen denemenin puanı sporcuya verilecek. Kızlar ve erkekler için puantaj tablosunu ekteki excel dosyasına aktardım. Yardım istediğim konu, belirli bir sporcunun (adayın) her iki deneme süresini ilgili sütunlara (dosyanın içinde farklı excel çalışma sayfalarında yer alıyor) girdiğimde excel tablosundaki ilgili hücrelerde sporcunun en iyi derecesini ve buna karşılık gelen puanı otomatik olarak görmek istiyorum. böyle bir uygulamayı excel'de yapmak mümkün mü? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim...iyi çalışmalar ve şimdiden teşekkürler...

Merhaba;
Zaman aralıklarınızı anlayamadım.
Ekteki uygulamayı deneyin. Kullanabilirim derseniz byn_sabit sayfasını doldurun (erkekler içinde bir sayfa oluşturun) tablonun kalan kısmını yada eksiklerini tamamlayalım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Açıklama

Çabuk yanıtınız için teşekkür ederim. Haklısınız ben çok açık olarak anlatamamışım. Zamanlama ve puanlandırma şu şekilde gerçekleşiyor.

Sporcular belirli iki zaman değeri (dakika : saniye , milisaniyenin ondalik basamağı cinsinden) arasında yer alan performansa karşılık gelen puanı alıyorlar
ör:
01:10,5 - 01:11,2 = bir dakika on saniye elli milisaniye ve bir dakika onbir saniye yirmi milisaniye arasında bir performans sergileyen erkek sporcu (örneğin: 01:10,9 = bir dakika on saniye doksan milisaniye) 86 puan kazanıyor. Bu puantaja göre düzenlemelerimi yapmak istiyorum.
Tekrar teşekkürler...

muygun hocam,
dediğiniz gibi puantajları ayarladım. Ancak sonuç bölümündeki en iyi deneme sütunundaki değerler "saat:dakika:saniye,00milisaniyenin ondalığı" şeklinde görüldüğü için bazı puanlamalarda 1 puan eksik veriyor. Bu sütündaki değerleri nasıl düzeltebilirim?
örnek:

En iyi derece = 00:01:16,009 aslında 00:01:16,9 olarak görünmesi gerekiyor
En iyi derece = 00:01:49,003 aslında 00:01:49,3 olarak görünmesi gerekiyor, vb.

Hatta saat bölümü gözükmese de olur. Bunu nasıl düzenleyebilirim? Şimdiden teşekkürler...

Merhaba;
Tablolarda saat değerlendirmesi ve girişi iptal edildi.
(1 puan farklı sonuç göstermesini anlayamadım. Bunun için hatalı işlem veren dosyayı ekleyin)
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Teşekkür

yardımınız için çok teşekkürler, tam istediğim gibi olmuş, görüşmek üzere, iyi çalışmalar...

Geri