Pdf'den excele kopyalama

Arkadaşlar selam.

Open office programında pdfden aldığımız listeyi excel dosyasına başarılı bir biçimde kopyalayabiliyoruz. Özel yapıştır yaptığımızda boşluk seçeneğini tıklayarak yapılıyor bu. Yani listedeki her kelime ve rakam exceldeki hücrelere cuk oturuyor. Nevarki en gelişmiş ofice programı olan microsoft excelde bunu yapamıyoruz. Verileri yapıştır dediğimde o satırdaki bütün herşeyi tek bir excel hücresine yapıştırıyor....

Lisanslı Microsoft office 2007 kullanıyorum... ve sırf bu yüzden open office'i yüklemek zorunda kaldım... Sorum açık.. Pdfden kopyaladığımız bir listeyi her kelime ve sayı bir tek excel hücresine oturacak şekilde excele nasıl kopyalayabiliriz? teşekkürler..

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2026
ARkadaşım hiç bunlara gerek yok.Abbyy Fine Reader bu işi fazlasıyla görüyor.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Arkadaşlar selam.

Open office programında pdfden aldığımız listeyi excel dosyasına başarılı bir biçimde kopyalayabiliyoruz. Özel yapıştır yaptığımızda boşluk seçeneğini tıklayarak yapılıyor bu. Yani listedeki her kelime ve rakam exceldeki hücrelere cuk oturuyor. Nevarki en gelişmiş ofice programı olan microsoft excelde bunu yapamıyoruz. Verileri yapıştır dediğimde o satırdaki bütün herşeyi tek bir excel hücresine yapıştırıyor....

Lisanslı Microsoft office 2007 kullanıyorum... ve sırf bu yüzden open office'i yüklemek zorunda kaldım... Sorum açık.. Pdfden kopyaladığımız bir listeyi her kelime ve sayı bir tek excel hücresine oturacak şekilde excele nasıl kopyalayabiliriz? teşekkürler..
Merhaba,

Bu sorunu bende çok sıklıkla yaşıyorum. İşim gereği PDF'den veri almam gerekiyor, bin dereden su getiriyorum. En sonunda Open Ofis'i kurdum sizin gibi.

KuTuKa

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Pr. Pl 2021 - 64 bit Türkçe
19-03-2029
çeviri programları ile tam çözüm sağlanmıyor
eğer bu şekilde çalışılacak sa en sağlıklı çözüm open office

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
31-01-2026
çeviri programları ile tam çözüm sağlanmıyor
eğer bu şekilde çalışılacak sa en sağlıklı çözüm open office
eğer çeviri programı demo ise tabii iş görmez.sen bana bir örneğini gönder ben sana excel e çevirip göndereyim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
eğer çeviri programı demo ise tabii iş görmez.sen bana bir örneğini gönder ben sana excel e çevirip göndereyim.
ekli dosyadaki bilgileri exel e uygun şekilde çevirebilir misiniz? ben abbyfine reader pro ile tam olarak çeviremedim, resim olarak excel e yapıştırıyor,

teşekkürler,

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ekli dosyadaki bilgileri exel e uygun şekilde çevirebilir misiniz? ben abbyfine reader pro ile tam olarak çeviremedim, resim olarak excel e yapıştırıyor,

teşekkürler,
Bunu veri al yöntemiyle yapabilirsiniz.

veri/dış veri al/veri al

açılan pencereden ilgili text dosyasını bul ve aç düğmesini tıkla
ileri ileri ve son seçeneği tıkla

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
29-05-2027
Sayın halit3,

İyi akşamlar ve iftarlar..

Bu güzel açıklamalarınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar..