- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2003 vba
Sayın Excel Dostları
1.Kullanım kolaylığı açısından Office 2003 kullanmaktayım.
2.Yıl içerisinde hiç yoksa 1000 adet Excel-Word dosyalarını pdf yapmaktayım.
3.Bunun için bende çeşitli programlar kullanmaktayım. Belgeyi yazdır dediğinizde tıpkı bir yazıcı gibi çalışıp, istediğiniz özelliklerde belgeyi pdf yapabilmektesiniz. (Örneğin tek sayfaya 2 li 4 lü 8 li çıktı alabilmektesiniz.) bunun için karşınıza çıkan pencereden gerekli ayarlamaları manuel olarak yapmalısınız.
4.Benim istediğim şu, öyle bir makro (yada eklenti veya adı her neyse) olsun ki 4 sayfalık word (yada excel) dosyasını 1sayfalık pdfde toplasın. Bunu yaparken sadece bir butona basalım. yani her seferinde karşıma çıkan azdırma seçenekleriyle uğraşmak istemiyorum.
5.Bu makro yada eklenti hem Excel hemde wordde çalışsın.
6.Bunun için ben worrde bir makro hazırladım.
a)4 sayfalık bir word dosyası açtım.
b)Makro/Kaydet
c)Yazdır
d)Çıkan pencereden 1 sayfaya 4 lüçıktı al
e)Dosyam ilgili yere belirttiğim özelliklerde pdf dosyası yaptığından kaydı sonlandırdım.
Daha sonra makroyu denemek için çalıştırdığımda c) kısmına kadar gelmekte. Yani Makro d) ve e) basamaklarını görmemekte. Kısaca yaptığım makro ctrl+P kısayolunun işlevini görmekte.
7.Sorunum bu bilmem anlatabildim mi? Hepinize şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
1.Kullanım kolaylığı açısından Office 2003 kullanmaktayım.
2.Yıl içerisinde hiç yoksa 1000 adet Excel-Word dosyalarını pdf yapmaktayım.
3.Bunun için bende çeşitli programlar kullanmaktayım. Belgeyi yazdır dediğinizde tıpkı bir yazıcı gibi çalışıp, istediğiniz özelliklerde belgeyi pdf yapabilmektesiniz. (Örneğin tek sayfaya 2 li 4 lü 8 li çıktı alabilmektesiniz.) bunun için karşınıza çıkan pencereden gerekli ayarlamaları manuel olarak yapmalısınız.
4.Benim istediğim şu, öyle bir makro (yada eklenti veya adı her neyse) olsun ki 4 sayfalık word (yada excel) dosyasını 1sayfalık pdfde toplasın. Bunu yaparken sadece bir butona basalım. yani her seferinde karşıma çıkan azdırma seçenekleriyle uğraşmak istemiyorum.
5.Bu makro yada eklenti hem Excel hemde wordde çalışsın.
6.Bunun için ben worrde bir makro hazırladım.
a)4 sayfalık bir word dosyası açtım.
b)Makro/Kaydet
c)Yazdır
d)Çıkan pencereden 1 sayfaya 4 lüçıktı al
e)Dosyam ilgili yere belirttiğim özelliklerde pdf dosyası yaptığından kaydı sonlandırdım.
Daha sonra makroyu denemek için çalıştırdığımda c) kısmına kadar gelmekte. Yani Makro d) ve e) basamaklarını görmemekte. Kısaca yaptığım makro ctrl+P kısayolunun işlevini görmekte.
7.Sorunum bu bilmem anlatabildim mi? Hepinize şimdiden teşekkürlerimi sunarım.