• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

pdf kaydetme yeri seçme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halit3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
kodun ofis2007 de çalışması için aşağıdaki linkdeki eklentiyi yüklemeniz gerekiyor.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=f1fc413c-6d89-4f15-991b-63b07ba5f2e5&displayLang=tr

Sub PDF_kaydet()
dosya_adı = ActiveWorkbook.Name
Range("A1:AA59").ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
Application.ThisWorkbook.Path & "\" & dosya_adı, Quality:=xlQualityStandard, _
IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
End Sub

Ekli dosyalar

Dosyanızı standart office 2003 te çalışacak şekilde yani .xls uzantılı olarak tekrar ekleyebilirmisiniz buraya. Sizinkisine yakın bir derdim var da, belki çözebilirm onu.

Benim amacım WORD olarak kaydetmek. Sizin kodlardaki Sub PDF_kaydet() satırını, Sub WORD_kaydet() olarak değiştirsem olur mu acaba ?

Merhaba,
İzin takip çizelgesi yarattım ve takip çizelgesini pdf olarak kaydetme seçeneği ekledim. Kodu şu şekilde:

Sub PDF_kaydet()

j = ActiveSheet.Name
Range("A1:AA59").Select
Selection.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
"Z:\Documents and Settings\USERNAME\Desktop\Izin_Takip_Formu_2010_" & j & ".pdf", Quality:= _ xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, _
OpenAfterPublish:=True

End Sub

bununla birlikte kayıt yerini sadece kendi bilgisayarım olarak belirleyebiliyorum. fakat asıl istediğim, excel belgesini herhangi bir bilgisayarda kullanabilmek ve dosya neredeyse oraya kayıt yapabilecek hale getirmek. Örneğin excel dosyası flashdikteyse kullandığım bilgisyarda da flashdiske kaydetsin. Doğrudan flashdiskin sürücü adını vermek istesem her bilgisayarda sürücü ismi kullanıma göre değişebildiğinden kayıtta sorun çıkacak.

VBA kodlamada "%Sürücü İsmi%" şeklinde bir değişken atandığını hatırlıyorum ama uygulayarak sorunu çözemedim. İlgili bir örnek de bulamadım. Yardım ederseniz sevinirim.

Şu şekilde Masaüstüne kaydedebiliyorum:

Sub PDF_kaydet()

j = ActiveSheet.Name
Range("A1:AA59").Select 'kaydetmek isteiğim alanı seçiyorum.
Selection.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=CreateObject("wscript.Shell").SpecialFolders.Item("Desktop") & _
Application.PathSeparator & Format("Izin_Takip_Formu_2010_") & j & ".pdf", Quality:= _
xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, _
OpenAfterPublish:=True

Uzun süre siteye giremediğim için ancak cevap yazabiliyorum.
2007'den eski exel sürümlerine göre hazırlanmış dosyayı ekliyorum.

Şimdiki uğraşım ise pdf olark kaydettiği sayfayı ilgilinin mailine göndermek olacak. Biraz uğraştım, uyarlama sorunları çıktı ama yakında onu da buraya ekleyeceğim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın halit3 çok teşekkürler. Çok yararlı bir kod. Sağlıcakla kalın.

Geri