• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru PDF Dosyasından Veri Al

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkiye
İyi günler;
Ekli Tamir Dosyasında Ana Sayfa züerinde ki veri al butonu ile PDF dosyasında ki açıklama sutunundaki verileri ana sayfada J30:J150 sutun aralığına , Miktar sütunundaki verileri ise ana sayfada M30:M150 sutun aralığına makro ile aldırabilirmiyiz. Verileri alırken miktar kısmında sayıları M30:M150 aralığına sayıların karşısın daki ölçü birimini ise ana sayfada N30:N150 hücre aralığına ayırarak alabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkiye
Günaydın, konuya destek olursanız sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkiye
Hocam bu biraz zor .Yapamadım sayın hocam

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkiye
İyi akşamlar,

Öncelikle online olarak PDF yi Excel çevirdim. Sonrasında ise excelden excele veri çektim. Biraz zahmetli oldu. Direk PDF den çekecek kod olabilirse işlem hızlanacak. Şimdiden yapacağınız yardımlar için çok teşekkür ederim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
PDF dosyalarından veri almak biraz zahmetlidir. Sizde zaten 3. parti yöntemleri kullanarak çözüme gitmişsiniz. Bu konuda Zeki bey kaynak kütüphaneyi forumda daha önce paylaşmıştı. O konuları inceleyerek derleme işlemleri kullanıcılara aittir. Paylaştığım linkteki konulardan bazılarında bu yapı kullanılarak çözümler üretilmiştir. İnceleyip-öğrenip kullanmak üyelerimize kalıyor. Benim buna vaktim yok ama sorunu çözmek istiyorum diyorsanız ben kendi adıma bu konularda ücretli destek veriyorum.

Kendiniz kod kullanmadan çözmek isterseniz POWERQUERY kullanabilirsiniz. PDF yapısı tablo şeklindeyse zaten verileri almanız kolaylaşıyor. Profilinizde yazan sürüme göre webden kurulum aracını indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Aşağıdaki linklerde kurulum tarif edilmiş...

Kolay gelsin...