• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pazar Gününü Renk İle İşaretlemek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Bintang
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bintang

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2019,Türkçe
Merhaba ben personel işe giriş - çıkış takip tablosu yaptım ancak cumartesi ve pazar gününe denk gelen tarihleri renklendirmesini veya işaret koymasını sağlamak istiyorum

Merhaba,
Verileriniz ne şekilde,
26.01.2014 mü ? yoksa Pazar mı ?
İlk önce onu söylerseniz gerisi kolay.

26.01.2014 /Pazar şeklinde

Merhaba
Tarihlerinizin A1 den başladığı düşünülmüştür.
Koşullu Biçimlendirme - Yeni Kural - Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan formül kutuçuğuna
Kod:
=YADA(HAFTANINGÜNÜ($A1;2)=6;HAFTANINGÜNÜ($A1;2)=7)
Bu formülü yazın ve biçimlendirden istediğiniz ayarlamayı yapın.

Biçimlendirilecek hücre aralığınızı seçiniz.
Biçim / Koşullu biçimlendirme / Biçimlendirilecek Hücreler için Formül kullan
Formül Çubuğuna Pazar için;
Kod:
=HAFTANINGÜNÜ($A2;2)=7

Bir tane de benden. Önce alanı seçin sonra kodu çalıştırın.

Kod:
Sub PazarlariRenklendir()
    Selection.Interior.ColorIndex = xlNone
    Set Alan = Application.InputBox("Bir Alan Seçin", , Selection.Address, Type:=8)
    For Each hcr In Alan
        If IsDate(hcr) Then
        If Format(hcr, "dddd") = "Pazar" Then
            hcr.Interior.Color = vbYellow
        End If
        End If
    Next
End Sub

Üstadım çok teşekkür ederim evet ocak'2014 için istediğim oldu. Ben bunu bir tablo haline getirdim A3 hücresine 01.01.2014 yazıyorum sonra A4 hücresine de A4+1 formülü ile tarihi hesaplatıyorum bu yazmış olduğunuz formül dediğim gibi ocak'2014 için işime yaradı. Ancak A3 hücresine 01.02.2014 yazdığım da şubat ayında cumartesi/pazar günlerini işaretlemiyor :(

Üstadım Cumartesi / Pazar günleri ben renklendirmek istiyorum bu durumda sadece Pazarı renklendiriyor sanırım

Üstadım çok teşekkür ederim evet ocak'2014 için istediğim oldu. Ben bunu bir tablo haline getirdim A3 hücresine 01.01.2014 yazıyorum sonra A4 hücresine de A4+1 formülü ile tarihi hesaplatıyorum bu yazmış olduğunuz formül dediğim gibi ocak'2014 için işime yaradı. Ancak A3 hücresine 01.02.2014 yazdığım da şubat ayında cumartesi/pazar günlerini işaretlemiyor :(

Ben sadece pazar günleri için yaptım dolayısıyla 02/02/2014 tarihi için renklendirme yapacaktır. Ama isterseniz, koda cumartesi günleri de eklenebilir.

Merhaba

Personel puantajında günleri tarih olarak değilde (1,2,3,4,5) gibi yazıyoruz pazara denk gelen günü nasıl renklendirebiliriz. Konuda paylaştığınız kod ile renklendirme yapabiliyorum. Ama benim yapmış olduğum puantaja bunu nasıl uyarlarım.

Dosyanızı eklerseniz çözüme ulaşmak daha kolay olacaktır.

Geri