• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pasta grafik tablosunun içinde tablo

Excel Vers. ve Dili
2010 turkce
Herkese Selamlar

Ekli tablodaki sıkıntım şöyledir. Toplam giderleri bir pastanın içersinde toplamak istiyorum ama bir türlü beceremedim.. Ek'li dosyada Muhasebe gideri toplam giderin %60 oluşturuyor Satış ise % 40 oluşturuyor ama bu Satıştaki %40 giderin % kaçını tasarım departmanı % kaçı diğer departmanlar oluşturuyor aynı pasta tablosunun içersinde görmek istiyorum acaba mümkünmüdür. ? pastayı % 40 ve % 60 olarak böldükten sonra %40 lik dilimin oraya %33ü diğer %67tasarım olarak yazmasını istiyorum bir bakımada ekteki giderler tablosunun içine muhasebe tablosunu sokmak istiyorum umarım derdimi anlatabilmişimdir.. Sadece tek pasta tablosunda görmek istiyorum..Şimdiden teşekkürler.

Pasta tablosunun içersinde tablo ayırma

Herkese Selamlar

Ekli tablodaki sıkıntım şöyledir. Toplam giderleri bir pastanın içersinde toplamak istiyorum ama bir türlü beceremedim.. Ek'li dosyada Muhasebe gideri toplam giderin %60 oluşturuyor Satış ise % 40 oluşturuyor ama bu Satıştaki %40 giderin % kaçını tasarım departmanı % kaçı diğer departmanlar oluşturuyor aynı pasta tablosunun içersinde görmek istiyorum acaba mümkünmüdür. ? pastayı % 40 ve % 60 olarak böldükten sonra %40 lik dilimin oraya %33ü diğer %67tasarım olarak yazmasını istiyorum bir bakımada ekteki giderler tablosunun içine muhasebe tablosunu sokmak istiyorum umarım derdimi anlatabilmişimdir.. Sadece tek pasta tablosunda görmek istiyorum..Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Öncelikle ilginize teşekkür ederim zaten konuyu açmadan önce araştırma yapmıştım ve göndermiş olduğunuz linki daha önce inceledim ama benim aradığım şey bu değil yanlış anlatmışım sanırım.. Şöyleki
GİDERLER
Muhasebe Satış
Tasarım 120.00TL 100.00TL
Diğer 80.00TL 60.00TL
Top.Gid. 200.00TL 160.00TL
pastamızın Sağ payın içinde % 56 muhasebe
Sol payın içinde %44 satış yazar
Soru :Sağ payın içinde %56 muhasebe yazarken hemen dışına doğru bunun %60 120.TL tasarım %40 diğer olarak yazdırabilirmiyiz.

Sizin gönderdiğiniz örnekte %56 nın dağılımını yapıyor ben orayı bir bütün olarak alğılamasını ve bunun üzerinde hesap yapmasını istiyorum.

.

Matematiksel olarak bir pastanın içinde iki bütün olur mu? Oluyorsa ben bilmiyorum.

Şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Hepsini bir pastada gösterin daha sonra oranları elle değiştirin.

.

Olamaz tabikide bir pastanın içersin de iki bütün istemiyorum zaten İlk bütünde sağ taraf muhasebe sol taraf satış olarak bölünür sağ muhasebenin yanına bir ufak pasta daha yapılır tasarım ve diğer diye bölünür mü ve muhasebe kısmı ile sadece cizgisel bile olsa bağlantı gözükür mü ? diye düşündüm görmedim ama belki vardır diye sorumu sormuştum bir bağ ile bağlanabilirmi diye sormuştum demek yapılamıyormuş tekrar teşekkürler farklı bir yol arıyacağım artık

Geri